VIDIMO SE U VERONI NA "VINITALY": Vinari Otvorenog Balkana na najvećoj izložbi vina na svetu

V.N.

30. 11. 2022. u 10:00

VINSKA vizija Otvorenog Balkana (Wine Vision by Open Balkan) biće predstavljena u aprilu sledeće godine na najvećem svetskom sajmu vina “Vinitaly” u Veroni.

ВИДИМО СЕ У ВЕРОНИ НА VINITALY: Винари Отвореног Балкана на највећој изложби вина на свету

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Unije komora Italije Andrea Prete dogovorili su nastup vinara i predstavljanje vina Otvorenog Balkana, iz Albanije, Severne Makedonije i Srbije na ovoj značajnoj manifestaciji koja se 55. put održava u „gradu Romea i Julije”.

„Posle velikog uspeha našeg sajma vina koji smo u septembru organizovali u Beogradu, na kome je učestvovalo više od 350 izlagača, ne samo iz regiona već iz čitave Evrope, sada idemo dalje. Zajedno sa našim partnerima iz Unije komora Italije dogovorili smo da se naš regionalni sajam vina predstavi tamo gde mu je i mesto – na najvećem sajmu vina na svetu 'Vinitaly' koji će se od 2. do 5. aprila održati u Veroni”, rekao je Čadež.

„Vinitaly“ je međunarodno takmičenje i izložba vina koja se održava svake godine u aprilu u Veroni, region Veneto, na severoistoku Italije. Događaj je namenjen isključivo vinskim profesionalcima. Svake godine se prosečno predstavi 3.000 vina iz nekoliko desetina zemalja.

Strateško partnerstvo i B2B susreti

Na sastanku Čadeža i Prete dogovoreno je i strateško partnerstvo InfoCamere, kompanije italijanskih privrednih komora za digitalne inovacije i Centra za digitalnu transformaciju PKS-a i rad na zajedničkim proizvodima u digitalnoj transformaciji na Zapadnom Balkanu. Takođe, biće organizovan i B2B susret, dobavljača i kupaca, između kompanija Zapadnog Balkana i industrije Italije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)