DO EU SREDSTAVA UZ POMOĆ KIF-a: Javni poziv u junu

Marko Mandić, rukovodilac Centra za Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana

27. 05. 2022. u 09:47

KOMORSKI investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) raspisaće javni poziv za mala i srednja preduzeća iz šest ekonomija regiona kojima je potrebna tehnička i finansijska podrška iz fondova Evropske unije.

ДО ЕУ СРЕДСТАВА УЗ ПОМОЋ КИФ-a: Јавни позив у јуну

Foto: PKS

Tokom 2022. godine KIF ZB6 će sprovoditi akciju pružanja tehničke pomoći i podrške malim i srednjim preduzećima, koja će im omogućiti pristup fondovima EU. Malim i srednjim preduzećima sa Zapadnog Balkana će biti na raspolaganju mogućnost angažovanja eksterne ekspertske podrške u apliciranju za programe podrške EU.

Akcija, takođe, uključuje i pristup drugim oblicima finansiranja u slučaju da je identifikovana jasna potreba povezana sa nedostatkom kapaciteta MSP da iskoriste mogućnosti koje pružaju dostupne šeme zbog zahtevnog i komplikovanog procesa prijave. Stručnjaci šest privrednih komora regiona Zapadnog Balkana će biti uključeni u pružanje stručne pomoći malim i srednjim preduzećima od strane eksternih stručnih službi, što će omogućiti izgradnju usluga podrške komorama u ovoj oblasti.

Foto: Shutterstock

Broj malih i srednjih prezuzeća kojima će se pomoći je ograničen na 60. Oni će biti odabrani putem otvorenog poziva za iskazivanje interesovanja. Poziv će biti objavljen u nacionalnim medijima svih šest ekonomija tokom juna, a odabir će vršiti pojedinačne privredne komore.

Zainteresovane kompanije više informacija mogu dobiti u PKS Centru za Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (zapadnibalkan@pks.rs).

KIF ZB6 je zajednička inicijativa šest privrednih komora Zapadnog Balkana, koje su 2017. godine uspostavile platformu za saradnju sa ciljem da obezbede zajednički glas poslovnoj zajednici u regionu i promovišu region kao jednu investicionu destinaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024