FISKALNI MORA I ZA KAFU IZ APARATA! Rok za uvođenje novih kasa ističe 30. aprila

PKS

29. 04. 2022. u 09:53

VLASNICI samonaplatnih automata za kafu, sokove, grickalice, poznatijih kao vending mašine, kao i auto-perionica „na žeton“, u obavezi su da uvedu u novi sistem fiskalizacije ove aparate i to do 30. aprila.

ФИСКАЛНИ МОРА И ЗА КАФУ ИЗ АПАРАТА! Рок за увођење нових каса истиче 30. априла

Boris Petković, Foto PKS

Kako bi se ovaj, poprilično kompleksan sistema prodaje hrane, pića, grickalica i drugih proizvoda i usluga, potpuno uveo u novi sistem fiskalizacije, firma Inova Tech je uspešno osmislila i sertifikovala rešenje za eFiskalizaciju samonaplatnih (vending) mašina (kafe i snack aparata, auto-perionica, cvećomata, mlekomata...)

„Postoje specifične grupe koje će od sada obavezno da budu u sistemu fiskalizacije.

Jedna od njih su i automati koji prodaju piće i hranu, poznatiji kao vending mašine“, objašnjava Milan Trbojević, poreski savetnik.

Do sada je bila obaveza da aparat u sebi ima softver, određeni „kalkulator“ prodatih proizvoda i nije morao da izdaje račune. Međutim, kako bi svaki prodati proizvod u realnom vremenu bio oporezovan, rešenje je osmislila kompanija Inova Tech i ono obuhvata sistem za prikazivanje fiskalnih QR-kod računa putem cloud servera bez potreba štampanja računa čime se izbacuje iz upotrebe papir i čuva životna sredina.

„Ovo rešenje je prihvatljivo vending operaterima sa strane troškova i vremena ugradnje, jer nije potrebno ništa fizički menjati na aparatima. Takođe, ovo rešenje uključuje i mogućnost povezivanja štampača“, navodi Boris Petković, generalni direktor „Inova Teka“. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024