PRAKTIČNA NASTAVA ZA JOŠ 13 UČENIKA: EMS traži đake iz Beograda, Valjeva, Novog Sada i Niša

PKS

28. 04. 2022. u 12:53

ELEKTROMREŽA Srbije (EMS) traži za narednu 2022/2023. školsku godinu još 13 učenika srednjih škola sa područja Beograda, Valjeva, Novog Sada i Niša, koji će kroz dualni model obrazovanja u ovom preduzeću sticati praktična i primenjiva znanja i veštine.

ПРАКТИЧНА НАСТАВА ЗА ЈОШ 13 УЧЕНИКА: ЕМС тражи ђаке из Београда, Ваљева, Новог Сада и Ниша

EMS od 2019. godine podržava model dualnog obrazovanja, Foto shutterstock

EMS od 2019. godine podržava model dualnog obrazovanja, a do sada je kroz ovaj vid školovanja u tom preduzeću prošlo pet učenika srednjih tehničkih škola iz Novog Sada i Niša. U aprilu su potpisani ugovori sa još četiri učenika iz Niša, a u planu je i saradnja sa Tehničkom školom iz Kruševca.

„Dodatnim angažovanjem, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, uticali smo i na uvođenje obrazovnog profila elektromonter mreža i postrojenja u Tehničkoj školi u Valjevu, s obzirom na to da u tom regionu imamo izraženu potrebu za radnim angažovanjem kadrova ovog profila“, kaže Kristina Bojović, izvršni direktor za Ljudske resurse u EMS-u AD.

Učenici koji u EMS-u uče kroz rad u realnom radnom okruženju stiču praktična i primenjiva znanja i veštine, a ovakva praksa predstavlja vrednu nadogradnju teorijskog znanja usvojenog tokom redovne nastave u školskim klupama.

EMS učenicima u dualnom modelu pruža finansijsku podršku za vreme provedeno u kompaniji, a suma novca koji dobiju znatno prevazilazi osnovni iznos predviđen Zakonom o dualnom obrazovanju. Takođe, đacima su obezbeđene naknade za prevoz i ishranu, kao i osiguranje za slučaj povrede tokom izvođenja učenja kroz rad.

Novih 150 kompanija

U DUALNOM obrazovanju trenutno  je 700 kompanija,  8.000 učenika,  150 škola i 52 obrazovna profila. Od školske 2022/2023. očekuje se da ovaj vid edukacije podrži novih 150 kompanija, a da se ponuda profila obogati za još 15 zanimanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)