POSLODAVCI TRAŽE VIŠE OD 25.000 NOVIH KOLEGA: Još pet dana imate do 30 godina i nemate posao - javite se!

V. N.

27. 10. 2021. u 09:55

VIŠE od pet hiljada mladih nezaposlenih prijavilo se od početka ovog meseca za drugi krug programa „Moja prva plata“ kako bi tokom devetomesečne obuke kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru stekli prvo radno iskustvo.

ПОСЛОДАВЦИ ТРАЖЕ ВИШЕ ОД 25.000 НОВИХ КОЛЕГА: Још пет дана имате до 30 година и немате посао - јавите се!

Foto Privatna arhiva

Gotovo 9.000 poslodavaca traži 25.498 mladih osoba za koje je obezbeđeno preko 15.000 različitih radnih pozicija.

Foto Privatna arhiva

Kandidati sa srednjim i visokim obrazovanjem do 30 godina i bez radnog iskustva, mogu do 31. oktobra da se prijave za Program preko portala mojaprvaplata.gov.rs.

Nakon što se kandidati prijave, posebno kreiran sistem će ih sam spajati samo sa onim pozicijama čiji opisi poslova su u skladu sa podacima iz njihovih biografija.

Program „Moja prva plata“ sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i PK Srbije.

Foto Privatna arhiva

Plaćena obuka

MLADIMA sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna naknada od 22.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Pored ovih iznosa, poslodavci mogu novim kolegama da isplate i dodatna sredstva.

Foto Shutterstock

Povezivanje počinje 1. novembra

KANDIDATI imaju mogućnost da se povezuju sa poslodavcima privatnog sektora od 1. do 15. novembra ove godine, da bi se od 16. novembra do 15. decembra pristupilo zaključivanju ugovora tamo gde je do povezivanja došlo. Povezivanje kandidata sa poslodavcima javnog sektora biće od 16. do 30. novembra, a zaključivanje ugovora od 1. do 31. decembra ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere