STIGLI MIGOVI IZ BELORUSIJE: Na aerodrom u Batajnici sleteo teški transportni avion sa velikom pošiljkom Aleksandra Lukašenka

Novosti online

17. 05. 2021. u 17:26

NA vojni aerodrom “Pukovnik Milenko Pavlović“ u Batajnici sleteo je teški transportni avion An-124-100M-150 ’’Ruslan’’ koji je dopremio preostala dva od četiri lovca MiG-29 donaciju Belorusije Srbiji.

СТИГЛИ МИГОВИ ИЗ БЕЛОРУСИЈЕ: На аеродром у Батајници слетео тешки транспортни авион са великом пошиљком Александра Лукашенка

Foto: Ministarstvo odbrane

Prva dva aviona isporučena su 17. aprila, a letelice su, posle njihovog sklapanja koje je izvršeno nakon dolaska u Srbiju, već imale svoje prve letove.

Današnjom isporukom Srbija će kompletirati eskadrilu od 14 lovačkih aviona MiG-29 od kojih će 11 jednoseda biti dovedeno na nivo MiG-29SM odnosno postaće višenamenski borbeni avioni, dok će tri dvoseda, obzirom na skromniju opremljenost i borbene mogućnosti, najverovatnije proći kroz modernizaciju manjeg obima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)