SI ĐINPINGU BISTA U BEOGRADU: Pokrenuta inicijativa u znak zahvalnosti narodu Kine zbog doprinosa u borbi protiv korona virusa

Tanjug

23. 04. 2021. u 15:29

NOVA komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) saopštili su danas da su pokrenuli inicijativu da Beograd dobije bistu predsednika NR Kine Si Đinpinga i da su taj zahtev predali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

СИ ЂИНПИНГУ БИСТА У БЕОГРАДУ: Покренута иницијатива у знак захвалности народу Кине због доприноса у борби против корона вируса

Foto Arhiva

Oni su u saopštenju naveli i da su pismo sa ovom inicijativom uputili i Vladi Srbije i gradonačelniku Beograda dodajući da bi se postavljanjem biste Si Đinpingu naša zemlja na dostojan i simboličan način odužila narodu Kine i njihovom lideru na velikoj pomoći i doprinosu u borbi sa koronavirusom u Srbiji.

Te stranke smatraju i da bi bista predsedniku NR Kine trebalo da bude postavljena u Parku prijateljstva na Novom Beogradu, nedaleko od ambasade Kine koja je bombardovana 1999. godine.

- Razlog naše inicijative za podizanja biste predsedniku Kine je ta što je ova prijateljska zemlja od početka epidemije bila uz Srbiju - navodi se u saopštenju i podseća da je Kina poslala delegaciju lekara na samom početku epidemije u Srbiju, kao i da su iz Kine nabavljene dve trećine vakcina protiv korona virusa kojima su vakcinisani naši građani.

NKPJ i SKOJ ocenjuju i da većina naroda u Srbiji u Si Đinpingu i Komunističkoj partiji Kine, vidi kao svoje iskrene prijatelje i podsećaju da je Kina stavila veto u Savetu bezbednosti Ujedinih nacija kada je NATO otpočeo zločinačku agresiju na našu zemlje, kao i da Kina ne priznaje lažnu državu Kosovo, saopšteno je iz NKPJ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Danas hladno i oblačno, velike količine kiše u jednom delu Srbije