VLADA RADI NA TOM PROBLEMU: Premijerka Brnabić o zagađenju vazduha

Tanjug

20. 12. 2020. u 21:40

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je večeras da Beograd nije jedan od najzagađenijih gradova, ali i da je problem zagađenja vazduha višedecenijski i da je vlada počela da radi na tome.

ВЛАДА РАДИ НА ТОМ ПРОБЛЕМУ: Премијерка Брнабић о загађењу ваздуха

Foto Tanjug

Brnabić je u emisiji tv Pink "Hit tvit" objasnila da Beograd nema dovoljno mernih stanica, poput drugih gradova Evrope, ali da je vlada počela da investira u tu oblast.

- Sve probleme rešavamo, uključujući i ovaj. Postavili smo kamen temeljac za još jedno postrojenje za odsumporavanje u termoelektrani Nikola Tesla, što je investicija od 187 miliona evra. Postrojenje za odsumporavanje u bloku A je već u toku, biće gotovo do početka 2023. godine. Kostolac smo završili. To su sve skupe investicije, od preko 600 miliona evra - rekla je Brnabić.

Ona je kao jedno od tri najbitnija poglavlja na putu ka EU izvdvojila i poglavlje 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine.

- Za mene postoje tri ključna poglavlja. Jedno je najteže-35 koje se odnosi na dijalog Beograda i Prištine, najkompleksnije je 23 koje se odnosi na vladavinu prava, a najskuplje je 27, koje se odnosi na životnu sredinu - rekla je Brnabić.

Predsednoca vlade je najavila i da će do kraja godine na Koridoru 10, odnosno na autoputu "Miloš veliki", biti pustena u rad tri punjača za električna vozila.

- Time želimo da postanemo deo panevropske mreže puteva i stimulišemo ljude da koriste električne automobile, a strance da znaju da mogu da prolaze sa svojim električnim vozilima kroz našu zemlju - rekla je Brnabić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)