ŽALBA NA PRODUŽENJE PRITVORA: Odbrana generala Borislava Đukića

S. J. M.

11. 12. 2020. u 09:20

ODBRANA generala Borislava Đukića, koji je pre nekoliko dana u Hrvatskoj osuđen na deset godina zatvora zbog navodnog rušenja brane Peruća, žalila se Vrhovnom sudu Hrvatske zbog produženja pritvora.

ЖАЛБА НА ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА: Одбрана генерала Борислава Ђукића

Foto arhiva

Kako kaže njegov zastupnik Radivoj Nikolić, odluku očekuju u roku od 15 dana.

- Županijski sud u Splitu je u rešenju naveo samo rečenicu da i dalje postoje razlozi da određivanje pritvora Đukiću, jer je nepravosnažno osuđen na deset godina zatvora, što je, kako kažu, jače od zakonske odredbe o najdužem trajanju istražnog zatvora - kaže Nikolić.

- Nije, međutim, baš tako, jer u Đukićevom slučaju su istekli svi mogući zakonski rokovi za najduži pritvor i njegov dalji boravak u istražnom zatvoru je potpuno nezakonit. U žalbi Vrhovnom sudu dostavili smo primere sudske prakse, kada je u istim ovakvim slučajevima drugim osuđenicima ukidan pritvor i dozvoljeno im da se dalje brane sa slobode do pravosnažnosti presude.

Nikolić nam kaže da Županijskom sudu zadatak nije bio da sudi generalu, već da ga osudi bez obzira na dokaze i svedoke i da ga očigledno po svaku cenu zadrži u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća