POTRESNI PRIZORI IZ HRAMA: Kovčeg na postamentu od cveća, vernici odaju poslednju počast patrijarhu Irineju (FOTO/VIDEO)

V.N.

21. 11. 2020. u 12:43

KOVČEG sa telom blaženopočivšeg patrijarha Irineja položen je na postamentu od cveća u Hramu Svetog Save.

ПОТРЕСНИ ПРИЗОРИ ИЗ ХРАМА: Ковчег на постаменту од цвећа, верници одају последњу почаст патријарху Иринеју (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D.B.M.

Zemne ostatke patrijarha je dočekalo desetine vernika. Oni su mirno stajali u redu čekajući da odaju poslednju počast patrijarhu Irineju.

Reporteri "Novosti" na licu mesta javljaju da se vernici strpljivo, u koloni oprašaju od pokojnog patrijarha. Mnogi od njih su plakali dok su odavali počast patrijarhu, javljaju reporteri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...