LAZANSKI SE OGLASIO IZ MOSKVE: Diplomata preneo snažnu poruku iz Rusije povodom smrti patrijarha Irineja

Novosti online

21. 11. 2020. u 12:05

AMBASADOR Republike Srbije u Moskvi, Miroslav Lazanski izrazio je svoje žaljenje zbog smrti patrijarha Irineja i preneo je kako u Rusiji doživljavaju smrt poglavara SPC.

ЛАЗАНСКИ СЕ ОГЛАСИО ИЗ МОСКВЕ: Дипломата пренео снажну поруку из Русије поводом смрти патријарха Иринеја

Foto: Printskrin

- Ruski patrijarh Kiril je sad u ovoj izjavi povodom smrti patrijarha Irineja rekao da mu je žao što se nije ostvarila želja patrijarha da zajedno posete Hram Svetog Save na Vračaru posle završetka radova. Rusija i Ruska pravoslavna crkva veoma cene patrijarha Irineja i njegovu smrt smatraju gubitkom za čitav pravoslavni svet. Naš patrijarh bio je iskreni prijatelj ruske crkve i Rusije. Ruska država je dala finansijsku pomoć, kao i RPC za Hram Svetog Save na Vračaru - rekao je Lazanski za RTS.

Foto: RTS Printskrin

 

Rusi su prihvatili formulaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Hram Svetog Save može biti nova Aja Sofija, ističe diplomata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju