SAHRANJEN PILOT ZVONKO VASILJEVIĆ: Emocije se naglo rasplamsale nakon ovog prizora (FOTO)

V. Mitrić

29. 09. 2020. u 15:58

PILOT kapetan Vojske Srbije, Zvonko Vasiljević, koji je u petak ujutru, poginuo u Brasini, kod Malog Zvornika, prilikom pada vojnog aviona "MiG 21", sahranjen je, na groblju u rodnom selu.

САХРАЊЕН ПИЛОТ ЗВОНКО ВАСИЉЕВИЋ: Емоције се нагло распламсале након овог призора (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

U porodičnu kuću od jutra su stizale "reke" ljudi iz svih delova Podrinja, Srbije, susedne Republike Srpske. Skupilo se, saborno, tiho, mirno i dostojanstveno, i staro i da oda poštu i isprati na večni počinak omiljenog rođaka, komšiju, prijatelja, druga iz detinjstva, prijatelja...

Emocije, ne samo njegovih najbližih od supruge, brata, oca i majke, ipak, naglo su se rasplamsale kada je čitavo dvorište preovladala plava boja uniformi i šapki, vazduhoplovaca, kolega, saboraca i prijatelja nastradalog pilota RV PVO Srbije. Leleci, suze, tuga i bol na sve strane.

Među mnoštvom njegovih kolega, pored ostalih bili su ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, genarar major Petar Cvetković, zamenik načelnika Generalštaba VS i brigadni general Aleksandar Bjelić, načelnik Štava RV I PVO Vojske Srbije.

Podsetimo, kapetan prve klase Zvonko Vasiljević i pilot Dejan Krsnik iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)