U EGIPAT MOŽETE BEZ PCR TESTA: Evo zašto domaće agencije to nikako ne savetuju

Novosti online

31. 08. 2020. u 12:42

EGIPAT će od sutra uvesti obavezan PCR test za ulazak u tu zemlju, koji ne sme biti stariji od 48 sati. Nažalost, zbog činjenice da Egipat uvodi testove mnogi čarteri prema Hurgadi i Šarm el Šeiku se ukidaju, a odlazak će biti moguć preko avio-kompanije AirCairo.

У ЕГИПАТ МОЖЕТЕ БЕЗ ПЦР ТЕСТА: Ево зашто домаће агенције то никако не саветују

Foto:

Ipak, jedna zakčoljica postoji - putnik iz Srbije može krenuti bez PCR testa, ali će onda morati da plati obavezan test koji košta 25 evra na aerodromu destinaciji na koju stiže.

Iz jedne vodeće beogradske agencije, tako nešto se nikako ne preporučuje putnicima, budući da u slučaju pozitivnog ishoda testa moraju biti u hotelskom karantinu, prenosi Telegraf.rs.

U Hurgadi konkretno, 50 odsto hotela mora biti oslobođeno za potencijalni karantin, a samo preostalih 50 odsto se koristi za potrebe gostiju.

Stoga uprkos mogućnosti da se test uradi jeftinije na samoj destinaciji, preporuka je da se on obavi u Srbiji kako ne bi došlo do neočekivanih iznenađenja.

Takođe, treba uzeti u obzir i činjenicu da su egipatski aerodromi pomalo haotični, kao i da se slabije možete sporazumeti sa zaposlenima koji nisu baš vešti u engleskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a