SRBI HRLE NA LETOVANJE U NEUM: Građane privukle niske cene, a evo šta kaže dr Tiodorović

Novosti online

17. 08. 2020. u 18:40

ODLUKA BiH da državljani Srbije mogu bez uslova da putuju u ovu zemlju dovela je do toga da Neum postane turistička atrakcija ove godine.

СРБИ ХРЛЕ НА ЛЕТОВАЊЕ У НЕУМ: Грађане привукле ниске цене, а ево шта каже др Тиодоровић

Foto: Almir Terzić/Tanjug

Već od sredine jula ovaj gradić u Bosni pretvorio se u košnicu. Na plažama su velike gužve, a Neum je verovatno jedan od retkih gradova koji beleži porast broja turista u odnosu na prošlu godinu. Skoro svi hotelski smeštaji su popunjeni, a u privatnim smeštajima je popunjenost oko 80 odsto. Vikendom broj gostiju raste, te je popunjenost oko 95 odsto.

Iako je Crna Gora za državljane Srbije otvorila granice 15. avgusta, broj naših ljudi koji odlaze u Neum na letovanje se ne smanjuje.

Kako se vidi na slikama sa neumskih plaža, od sitance nema ni "d", pa je na ovu situaciju reagovao i dr Tidorović.

- Moramo biti svesni da je turistička sezona jako loša, daleko je manja mogućnost zaražavanja ili prenošenje infekcije. Što se tiče BiH, našim građanima je interesantan Neum. Ovo je dinamičan proces koji zahteva dnevno praćenje - naglasio je dr Tiodorović na konferenciji Kriznog štaba u petak.

Grad Neum je, inače, počeo da se razvija i afirmiše kao obalno odmaralište i turistička destinacija tek krajem šezdesetih, nakon što je izgrađena Jadranska magistrala.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)