BEJBI BUM U MIŠOVIĆU: Za 24 sata rođeno 16 beba

Tanjug

13. 08. 2020. u 13:04

U BOLNICI za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dr Dragiša Mišović", za 24 sata rođeno je čak 16 beba.

БЕЈБИ БУМ У МИШОВИЋУ: За 24 сата рођено 16 беба

Ilustracija

Od juče u sedam ujutru do jutros u sedam sati, rođeno je 12 dečaka i četiri devojčice, a sve bebe i mame se dobro osećaju, rekla je za načelnica porodilišta dr Slađana Mihajlović.

-I najstariji lekari kažu da nije bilo većeg broja porođaja, za jedan dan, od kako oni ovde rade-rekla je dr Mihajlović i dodala da je od januara prošle godine, dnevni prosek bio oko četiri do pet rođenih beba.

U porodilištu je 2018. godine bilo 2.000 porođaja, a prošle godine - 2.750.

Zbog situacije sa koronom, porodišište KBC "Dr Dragiša Mišović" jedno vreme je primalo samo pacijentkinje koje su bile pozitivne i suspektne na korona virus, pa će se ove godine malo smanjiti broj porođaja.

-Ali, imali smo 300 porođaja za dva meseca-rekla je dr Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...