NEVREME PRETI SRBIJI, RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Očekuju se grad i pljuskovi, vodostaji pojedinih reka u porastu

Novosti online

31. 05. 2023. u 08:11

U SRBIJI će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana, a najviša dnevna temperatura iznosiće od 22 do 26 stepeni Celzijusa.

НЕВРЕМЕ ПРЕТИ СРБИЈИ, РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: Очекују се град и пљускови, водостаји појединих река у порасту

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutru se po kotlinama i duž rečnih tokova očekuje kratkotrajna magla a najniža temperatura biće od 10 do 16 stepeni.

Tokom dana se lokalno očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. Vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni.

Pljuskovi i u Beogradu

I u Beogradu danas promenljivo oblačno i nestabilno, posle podne i uveče sa pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. Vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, u zoni pljuskova krakotrajno jak. Najniža temperatura oko 16, a najviša oko 24 stepena.

Vodostaji 10 reka u porastu

- Na Savi kod hidrološke stanice Šabac vodostaj će se narednih dana kretati iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gornjem toku Zapadne Morave tokom 31. maja i 1. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja - upozorio je RHMZ.

BONUS VIDEO: OLUJA I PROVALA OBLAKA: Nevreme u lozničkom kraju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...