NATAŠA KANDIĆ OPTUŽENA ZA MOBING Oglasili se zaposleni: Zlostavlja nas, maltretira i vređa

V.N.

29. 05. 2023. u 14:08

ZAPOSLENI u Fondu za humanitarno pravo optužili su Natašu Kandić za šikaniranje i mobing.

НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа

Foto: Printskrin

Sindikat radnika zaposlenih u Fondaciji "Fond za humanitarno pravo" izdali su saopštenje sa, kako navode, željom da skrenu pažnju javnosti na nezakonite postupke osnivača FHP Nataše Kandić.

U saopštenju se navodi da je dana 26. februara 2023. upravni odbor fondacije FHP jednoglasno usvojio izveštaj koji se isključivo tiče postupaka i uticaja Nataše Kandić na rad zaposlenih i opstruisanje projekata REKOM, čija koordinatorka je bila upravo Kandićeva.

Naime, u januaru predsednik UO FHP Lavor Rangelov je "uznemiren izveštajima o sve lošijem radnom ambijentu" inicirao konsultacije sa osobljem, pozivajući zaposlene da dostave poverljive dopise o svim pitanjima od interesa za organizaciju.

U februaru su se 14 zaposlenih, što je 63,6 odsto ukupnog broja, i jedna bivša zaposlena pismeno izjasnili u vezi sa mobingom od strane Nataše Kandić.

Kako se navodi u saopštenju, UO je utvrdio da je Kandićeva loše postupala prema zaposlenima, u šta spadaju maltretiranje i upotreba uvredljivog jezika. Kandićevoj je ponuđen ugovor koji je isključuje sa upravljačke funkcije zbog mobinga zaposlenih, što je ona odbila.

Tokom marta, aprila i maja, Kandićeva je na različite načine nastojala da ugrozi rad FHP i UO, sa ciljem da povrati kontrolu nad organizacijom, navodi se u saopštenju sindikata.

Takođe, oni su saopštili da se Kandićeva fizički vratila u prostorije ove organizacije 15. maja, a od tog dana do danas je osmoro zaposlenih podnelo zahteve za zaštitu od zlostavljanja na radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest