PRESEDNIK O PREDATOM ORUŽJU: Među 37.200 oduzetih cevi, mine i eksploziv

Novosti online

23. 05. 2023. u 20:40

VUČIĆ se u obraćanju javnosti osvrnuo i na akciju predaje nelegalnog oružja, pokrenutu posle masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" i kod Mladenovca.

ПРЕСЕДНИК О ПРЕДАТОМ ОРУЖЈУ: Међу 37.200 одузетих цеви, мине и експлозив

MUP CG

-  Ono što je za nas važno je da smo krenuli u veliku akciju oduzimanja oružja. U ovom trenutku imamo 37.200 oduzetih cevi i minsko-eksplozivnih sredstava. I navešću vam dva primera od danas. Jedan iz Jablaničkog, drugi iz Podunavskog okruga. Ljudi prvo nisu verovali da mogu da dođu. Samo na jednom mestu, od jednog čoveka, smo oduzeli trotilsku kutiju 20 kg tnt. Trotilski metak 22 komada. Pešadijske mine osam komada. Trombloni tri komada. Ručne bombe 13 komada. EDK kapisle devet komada. Puškomitraljez, papovka, municija. To je sve jedan čovek predao. U Podunavskom okrugu - tri automatske puške, 19 punih okvira, jedan okvir za snajper, jedan sanduk sa municijom. 38 ručnih bombi, jedna mina... Ovo je očigledno sa ratišta, ali im hvala na odgovornosti - rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić je još jednom zamolio i druge da predaju oružje do 8. juna, i da će posle toga dobiti 15 godina robije oni koji ne vrate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (263)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda