NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM, SPREMA SE KOLAPS NA PUTEVIMA: LJudi masovno putuju za Uskrs, a evo na šta treba da obratite posebnu pažnju

Novosti onlajn

12. 04. 2023. u 08:43

BLIŽI se Uskrs i za samo nekoliko dana očekuje se navala putnika na graničnim prelazima u oba pravca. Svi oni putnici koji planiraju da iz Srbije putuju na odmor u inostranstvo kolima, i oni koji dolaze u Srbiju važno je da budu dobro informisani o tome koji granični prelazi rade i kako tokom uskršnjih praznika.

НАОРУЖАЈТЕ СЕ СТРПЉЕЊЕМ, СПРЕМА СЕ КОЛАПС НА ПУТЕВИМА: Људи масовно путују за Ускрс, а ево на шта треба да обратите посебну пажњу

Foto Tanjug

Uprava Carina Srbije saopštila je da će zbog predstojećih praznika i prvog talasa putnika iz zapadnih zemalja na graničnim prelazima biti otvoren veći broj traka, a neki će raditi duže nego inače.

Pogledajte detaljnu listu sa radnim vremenom graničnih prelaza tokom uskršnjih praznika.

Mađarska

Najfrekventniji prelaz sa Mađarskom "Horgoš" praznične gužve dočekuje sa proširenim i modernizovanim terminalima. Umesto šest, putničkim vozilima na raspolaganju je osam ulaznih terminala, dok su za autobuse rezervisane dve ulazne trake. Tako su stvoreni neophodni preduslovi za ubrzanje prometa, naveli su iz Uprave carina.

Pored "Horgoša" dostupni su i prelazi "Kelebija", "Horgoš II" i "Bački Breg" koji mogu da koriste samo putnička vozila. Svi ovi prelazi rade neprestano 24 sata.

Kao alternativni prelaz svim vozačima koji putuju ka Mađarskoj preporučuje se prelazak preko graničnog prelaza "Rastina" kod Sombora, koji mogu da koriste samo putnička vozila i otvoren je do 19 sati.

Zbog predstojećih uskršnjih praznika granični prelaz "Bajmok-Bačalmaš" će do 17. aprila raditi produženo, od 7 sati do ponoći, saopštila je mađarska policija.

Da bi se rasteretio "Horgoš" u predstojećim danima pojačanog saobraćaja, granični prelaz "Bački Vinogradi - Ašothalom" će imati radno vreme od 7 do 22 časa, sve do kraja uskršnjih praznika.

Hrvatska

Za sve one koji planiraju da putuju ka Hrvatskoj 24 sata su otvoreni prelazi granica na "Batrovcima" i "Šidu".

Tu si i alternativni prelazi "Bačka Palanka", "Bogojevo", "Bezdan", "Neštin" koji mogu da koriste putnička i isključivo prazna teretna vozila, ali i prelazi "Ljuba" i "Sot".

Bosna i Hercegovina

Kada su u pitanju granični prelazi sa BiH, osim putničkih vozila, granični prelaz "Badovinci" mogu da koriste i natovarena teretna vozila, dok ka Bosni iz Srbije mogu ići samo prazna teretna.

Putnicima su na raspolaganju i prelazi "Sremska Rača", "Mali Zvornik", "Ljubovija", "Bajina Bašta", "Kotroman", "Uvac" , "Višegrad", "Rudo".

Tu je i prelaz "Jamena" koji je specifičan pošto je u pitanju skela koja saobraća rekom Savom od 7 ujutru na dva sata u oba pravca, po 7 puta dnevno.

Crna Gora i Severna Makedonija

Kada su u pitanju granični prelazi ka susednoj Crnoj Gori, tokom predstojećih praznika bez prestanka, odnosno 24 sata radiće prelazi "Jabuka", "Gostun" i "Mehov Krš".

Za sve putnike koji idu ka Severnoj Makedoniji korisno je da znaju da su granični prelazi "Preševo" i "Prohor Pčinjski" tokom uskršnjih praznika otvoreni 24 sata.

Svi ovi granični prelazi radiće i tokom praznika 24 sata, a mogu ih koristiti putnička i teretna vozila.

Bugarska

Za sve oni koji iz Srbije putuju ka Bugarskoj ili obrnuto, granicu mogu da prelaze na graničnim prelazima "Dimitrovgrad" (Gradina), "Vrška Čuka", "Strezimirovci" i "Ribarci".

Svi ovi granični prelazi radiće i tokom praznika 24 sata, a mogu ih koristiti putnička i teretna vozila.

Rumunija

Kada su u pitanju granični prelazi ka Rumuniji non-stop su otvoreni granični prelazi "Đerdap I" preko koga mogu da prolaze putnička i teretna vozila, dok je prelaz "Đerdap II" otvoren samo za putnička vozila.

Osim toga prelazi "Kaluđerovo", "Srpska Crnja" i "Vatin" rade 24 sata za putnička vozila dok su prelazi "Jaša Tomić", "Nakovo" i "Vrbica" otvoreni samo do 19 sati i to za vozače putničkih vozila.

BONUS VIDEO: NENORMALNE GUŽVE NA PRELAZU BAJAKOVO - BATROVCI: Čekanje i više od tri i po sata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije