VOZAČI ZADOVOLJNI: Prvi automobili večeras prošli deonicom Novi Beograd - Surčin (FOTO)

Novosti online

01. 04. 2023. u 20:46

VEČERAS u 20.25 prvi automobili krenuli su novoizgrađenom deonicom Novi Beograd – Surčin, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

ВОЗАЧИ ЗАДОВОЉНИ: Први аутомобили вечерас прошли деоницом Нови Београд - Сурчин (ФОТО)

Ministarstvo

- Deonicom koja je danas svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, uspostavlja se najbrža veza Novog Beograda i Zemuna sa autoputem "Miloš Veliki" - istakao je ministar Vesić.

Deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Novog Beograda do Surčina, duga je osam kilometara, a ima urađenu i biciklističku stazu i trotar za pešake.

- Sada vozači više neće morati da na autoput 'Miloš Veliki' izlaze preko autoputa Beograd - Zagreb, čime se putovanje skraćuje za 10-ak kilometara, smanjuju gužve u saobraćaju i štedi vreme i gorivo - naveo je Vesić.

Put je projektovan za brzinu od 80 kilometara na čas, a vrednost izgradnje deonice je 70,5 miliona evra.

- Kao što smo obećali, deonica je zaršena 31. marta. I kao što smo najavili, večeras je puštena u saobraćaj. Nastavljamo sa izgradnjom puteva, širpm Srbije, kako bismo realizovali politiku infeastrukturnog povezivanja zemlje - rekao je ministar Vesić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

PROVERITE PO FIOKAMA: Ako imate ove telefone možete zaraditi hiljade evra