USKORO ISKOPAVANJE GROBNICE IZ DEVEDESETIH NA GROBLJU U DARUVARU

V.C.S.

30. 03. 2023. u 07:00

UPRAVA za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja organizovala je pre radni sastanak nadležnih tela za traženje nestalih u ratovima devedesetih iz Srbije, Hrvatske i BiH, kao i zajedničko terensko izviđanje lokacije Gradsko groblje Daruvar.

УСКОРО ИСКОПАВАЊЕ ГРОБНИЦЕ ИЗ ДЕВЕДЕСЕТИХ НА ГРОБЉУ У ДАРУВАРУ

Foto: Wikipedia

Ovo je na svojoj internet stranici objavila Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

Osim što je razgovarano o budućim aktivnostima u skladu sa ranije preuzetim obavezama, a da bi se ubrzao procesa rešavanja pitanja nestalih u oružanim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, dogovorena su i zajednička izviđanja mesta mogućih grobnica po ranije istaknutim zahtevima.

Zajedničko terensko izviđanje na daruvarskom groblju sprovedeno je na osnovu zahteva koji su hrvatskoj strani dostavili Komisija za nestala lica Srbije i Institut za nestale osobe BiH. Postoje indicije da se na ovoj lokaciji nalaze ukopani posmrtni ostataci nestalih 1991. u sukobima.

Prilikom izviđanja predstavnici Uprave ze zatočene i nestale izvestili su okupljenje o predviđenom načinu i metodologiji rada na ovoj lokaciji prilikom ekshumacije pokopanih posmrtnih ostataka, koja će biti realizovana u narednom periodu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima