O NEPOZNATOJ ISTORIJI KRUŠEVCA: Sve što ne piše u udžbenicima,a dešavalo se u prošlosti grada - na lokalnoj Fejsbuk stranici

S.BABOVIĆ

29. 03. 2023. u 16:28

KRUŠEVAC-NAJPOPULARNIJA FB stranica posvećena manje poznatoj prošlosti Kruševca danas obeležava 10 godina sjajnog rada, koji aktivno prati više od 11.000 korisnika ove društvene mreže.

О НЕПОЗНАТОЈ ИСТОРИЈИ КРУШЕВЦА: Све што не пише у уџбеницима,а дешавало се у прошлости града - на локалној Фејсбук страници

Foto::FB U vremenu starog Krusevca

„U vremenu starog Kruševca“ dnevno izbacuje manje poznate priče iz istorije srednjevekovne prestonice,o ljudima,neobičnim događajima i otkriva šta se u Kruševcu dešavalo tokom revolucija,svetskih i oslobodilačkih ratova.

Kolekcionari i stare kruševačke porodice redovno dostavljaju fotografije, pisma, stare oglase i svedočanstva iz prošlosti,a do dragocenog materijala dolazi i administrator stranice, Miloš Stojadinović(32).

Da je Stojadinovićev rad izuzetan, slažu se i zvanični istoričari i institucije, koje čuvaju tragove prošlosti u Kruševcu. Upravo u jednoj od njih,večeras će biti obeležen jubilej FB stranice „U vremenu starog Kruševca“ . Osim autora, o tragovima prošlosti i o radu na očuvanju kruševačkog nasleđa, u Narodnom muzeju od 18 sati govoriće i istoričar Milan Milošević, novinar Slavoljub Marković i hroničar Andrija Šošić.

Na promociji će se u humanitarne svrhe, za kupovinu proteze studentkinji Katarini Arsić,prodavati i najnovija knjiga Miloša Stojadinovića „Zanimljiva Čarapanija“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista