OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD O ZAROBLJENOJ DEVOJČICI (8) U MIRIJEVU: Roditelji nepodobni - evo kako je dete dodeljeno ocu

Novosti online

27. 03. 2023. u 18:16

CENTAR za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara, naveo je povodom slučaja zanemarivanja osmogodišnje devojčice da su po njenom rođenju pokrenuli postupak lišavanja roditeljskih prava oba roditelja, ali da je nadležni sud kasnije doneo odluku da se o detetu stara otac.

ОГЛАСИО СЕ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД О ЗАРОБЉЕНОЈ ДЕВОЈЧИЦИ (8) У МИРИЈЕВУ: Родитељи неподобни - ево како је дете додељено оцу

Foto: D. Milovanović/Profimedia/Ilustracija

Kako se navodi u odgovoru Centra za socijalni rad u slučaju maloletne postupali su odeljenje Palilula, a zatim i odeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gde je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o detetu.

Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Palilula je u skladu sa svojim nadležnostima dete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava za oba roditelja.

Kako se navodi, nadležni sud je zatim doneo odluku da dete dodeli na staranje ocu. Nakon toga Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara je 2020. godine od strane policije obavešteno da ima saznanja da se u stanu čuje plač deteta, navodi se u odgovoru povodom ovog slučaja.

Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad koji su procenili da dete nema nikakve tragove zanemarivanja. Nakon toga, kako se navodi, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

Po nalogu dežurnog tužioca ranije danas raspisana je potraga za Urošem P, osumnjičenim da je bio nasilan prema partnerki i držao svoju ćerku (8), za koju je pregledom utvrđeno da je neuhranjena i zapuštena. Uroš P. se sumnjiči za krivično delo nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete, saopštilo je tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)