PATRIJARH: Neki bi hteli i da naš srpski narod, ponovo preko reda gurnu u sukobe

Novosti online

24. 03. 2023. u 19:01

PATRIJARH Porfirije rekao je na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji na našu zemlju da bi neki hteli da srpski narod opet gurnu u sukobe.

ПАТРИЈАРХ: Неки би хтели и да наш српски народ, поново преко реда гурну у сукобе

Foto Tanjug

- Neki bi hteli i da naš srpski narod, ponovo preko reda gurnu u sukobe, i međusobno, i sukobe sa drugima. Drugi pak, koji ne shvataju da je hrišćanski Bog bog ljubavi i mira, a da Crkva živi i svedoči mir, zahtevaju od crkve da svojim stavovima i izjava da, pruži pokriće onima koji bi da nas gurnu u nove ratove i sukobe. Ponoviću, poslanje crkve je da na svaki način, a pre svega molitvom i verom u Hrista, izgrađuje mir i međusobno poverenje među ljudima i među narodima. Mir svoj dajem vam, rekao je niko drugi nego sam Gospod - rekao je patrijarh. 

Ceo govor patrijatha pročitajte klikom OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima