POGLEDAJTE AKCIJU ŠPANSKE POLICIJE U KOJOJ JE UHAPŠEN SRBIN: Specijalci pretresli pet kuća - zaplenjena velika količina droge (VIDEO)

Novosti online

21. 03. 2023. u 15:43

SEDAM osoba, među kojima i jedan Srbin star 42 godine, uhapšeno je u policijskoj akciji "Go green" zbog trgovine drogom u okolini Madrida.

ПОГЛЕДАЈТЕ АКЦИЈУ ШПАНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У КОЈОЈ ЈЕ УХАПШЕН СРБИН: Специјалци претресли пет кућа - заплењена велика количина дроге (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ Jutjub/ Europa Press

U pretresu pet porodičnih kuća u gradovima San Martin de la Vega, Parla i Fuenlabrada u Madridu i još dva u Sesenji (Toledo), policija je zaplenila 583 stabljike marihuane, kao i 4.132 sadnice spremne za prodaju, 1.548 grama pupoljaka marihuane, 293 grama hašiša i više od 83.000 evra u gotovini.

U kriminalnoj grupi su, osim Srbina, bila i petorica muškaraca španske nacionalnosti, starosti od 24 do 45 godina i jedna Špankinja od 35 godina.

Uhapšeni su optuženi za krivično delo protiv javnog zdravlja zbog trgovine drogom, pripadnosti kriminalnoj organizaciji i za krađu električne energije.

Građani mesta San Martin de la Vega, gde su uhapšeni, između ostalih, prodavali marihuanu, prijavili su policiji prošlog oktobra da osećaju jake mirise koji podsećaju marihuane, a često su se žalili i na nestanke struje.

Tokom istrage, španska policija otkrila je da se radi o kriminalnoj organizaciji koja se bavi trgovinom droge velikih razmera, uglavnom marihuane i hašiša. Prodavali su sami, bez posrednika, u nekoliko provincija oko Madrida, a i dalje se istražuje mogućnost da su se proširili i po ostalim gradovima, ali i preko jednog madridskog preduzeća, javljaju španski mediji.

- Imali su visok stepen hijerarhije i svaki član grupe je imao tačno određenu ulogu. U evidenciji smo proverili da li su bili priključeni na struju na crno, tj. bez plaćanja, i saznali smo da jesu preko složenih električnih instalacija koje predstavljaju veliki bezbednosni rizik - rekla je potparolka tužilaštva za španski El Pais.

U dve kuće osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe su imali više prilagođenih prostorija za postavljanje novih useva, i na taj način su planirali da prošire dalje svoju proizvodnju.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)