KONTROLA RADA OSNOVNIH BEOGRADSKIH TUŽILAŠTAVA: Više tužilaštvo pregleda sporazume o priznanju krivičnih dela

S. J. M.

10. 03. 2023. u 13:33

Odeljenje za profesionalni nadzor Višeg javnog tužilaštva u Beogradu donelo je Plan i program nadzora za 2023. godinu nad postupanjem svih osnovnih javnih tužilaštava sa teritorije stvarne i mesne nadležnosti VJT u Beogradu, u cilju ujednačavanja prakse i pravilne primene materijalnog i procesnog prava, posebno u istim krivično pravnim situacijama.

КОНТРОЛА РАДА ОСНОВНИХ БЕОГРАДСКИХ ТУЖИЛАШТАВА: Више тужилаштво прегледа споразуме о признању кривичних дела

FOTO: Arhiva novosti

Planom i programom je predviđeno da se tokom ove godine vrši kontrola zaključenih sporazuma o priznanju krivičnih dela za krivična dela: građenje bez građevinske dozvole, razbojništvo, poreska utaja, teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i kontrola rešenja o odbačaju krivične prijave,obustavi istrage,odustanku od krivičnog gonjenja za krivično delo nasilje u porodici.

U tom smislu Prvo, Drugo i Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu kao i osnovna javna tužilaštva u Obrenovcu, Mladenovcu i Lazarevcu pozvana su da do 10. aprila Odeljenju za profesionalni nadzor dostave sve predmete u kojima su od 1. januara do 31. marta ove godine zaključeni sporazumi sa okrivljenima za pomenuta krivična dela, kao i rešenja o odbačaju krivične prijave,obustavi istrage,odustanku od krivičnog gonjenja za krivično delo nasilje u porodici.

Odeljenje za profesionalni nadzor je pozvalo pomenuta osnovna tužilaštva i da mu do svakog 5. u mesecu, za prethodni mesec dostave tabelarni prikaz svih zaključenih sporazuma o priznanju krivičnog dela, kao i svih predmeta u kojima je primenjen institut odlaganja krivičnog gonjenja, opotunitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna