OGLASILO SE UDRUŽENJE SUDIJA PREKRŠAJNIH SUDOVA SRBIJE: Nedopustivo je da strukovno udruženje sudija daje ocene i izriče "osude"

Novosti online

01. 03. 2023. u 21:15

GLAVNI odbor Udruženja sudija prekršajnih sudova Republike Srbije, oglasilo se povodom sve većeg pritiska na Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića.

ОГЛАСИЛО СЕ УДРУЖЕЊЕ СУДИЈА ПРЕКРШАЈНИХ СУДОВА СРБИЈЕ: Недопустиво је да струковно удружење судија даје оцене и изриче осуде

FOTO: Arhiva novosti

Naime, Udruženje sudija prekršajnih sudova Srbije najoštrije negoduje zbog saopštenja kojim se danas jedno od strukovnih udruženja sudija priključilo neprimerenom pritisku i nedozvoljenim uticajima na Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Smatramo da je nedopustivo da strukovno udruženje sudija daje ocene i izriče "osude" postupanju javnog tužioca, pogotovo kada postupa u skladu sa propisima koji uređuju javnotužilačku organizaciju - pojasnili su iz Udruženja.

Podsećaju na to da svaki sud i tužilastvo imaju slobodu unutrašnjeg organizovanja i rada na predmetima u okviru zakona, te ovo što se trenutno dešava vide kao krajnje neprimereno mešanje u rad drugog državnog organa. 

- Apelujemo na struku da se uzdrži od ovakog delovanja i prepusti javnotužilačkoj organizaciji da svoja pitanja rešava unutar svoje organizacije - poručuju iz Udruenja sudija prekršajnih sudova Republike Srbije.

BONUS VIDEO: JOVANOVIĆU NIJE VAŽNO DA LI ĆE KOSOVO UĆI U UN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili