NIKOLJDAN KAO SIMBOLIKA: Vladika koji se služio opelo Siniši Mihajloviću: Bilo mi je neobično kada sam čuo da će biti sahranjen tog dana

Dragana Matović/ Suzana M. Jovanović

19. 02. 2023. u 21:01

VELIKANI se u svim vremenima i na svim meridijanima rado svojataju, što pokazuje i nedavna sahrana proslavljenog fudbalera i trenera, velikog čoveka Siniše Mihajlovića (1969-2022).

НИКОЉДАН КАО СИМБОЛИКА: Владика који се служио опело Синиши Михајловићу: Било ми је необично када сам чуо да ће бити сахрањен тог дана

FOTO: nsuzivo

Dva meseca je prošlo otkako je zauvek otišao fudbalski virtuoz, a ostala je jedna nedoumica: po čijim je običajima ispraćen, pravoslavnim ili katoličkim.

To je bio povod za susret reportera "Novosti" u Beču sa episkopom austrijsko-švajcarskim i italijansko-malteškim Andrejem (Ćilerdžićem), koji je služio opelo legendarnom Mihi. Vladika je prihvatio da nam ekskluzivno, bez zadrške, ispriča šta se tog dana događalo.

- Bilo je propusta i zloupotreba, i to najčešće od ljudi koji nisu dobro obavešteni - kaže za "Novosti" vladika Andrej.

- Mihajlović je zaslužan javni radnik u društvenom životu Italije, Srbije i cele Evrope.

Episkop Andrej, Foto Eparhija austrijsko-švajcarska

NIKOLjDAN KAO SIMBOLIKA

VLADIKA Andrej kaže da je velika simbolika dana Svetog Nikole i sahrane Siniše Mihajlovića:

- Sveti Nikola nikad nije bio tužan praznik, zato mi je bilo neobično kada sam čuo da će Mihajlović biti sahranjen tog dana. Međutim, na Nikoljdan je u Rimu, u Večnom gradu, ispraćen jedan velikan u večni život. Poznato je da je porodica Mihajlović slavila Svetog Nikolu, a dan njegove najveće karijerne slave dostignut je na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju 1991. godine.

Ceo intervju čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest