OGLASIO SE SIN GENERALA VLADIMIRA LAZAREVIĆA: Iako je svaka prognoza neizvesna, u sigurnim je rukama

D. M.

08. 02. 2023. u 16:39

- MOJ otac je stabilno, dobro reaguje na terapiju ali je svaka prognoza kod plućne embolije je neizvesna - izjavio je za “Novosti” Milan Lazarević, sin generala u penziji Vladimira Lazarevića (73) koji je sinoć hitno prevezen iz Niša na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd.

ОГЛАСИО СЕ СИН ГЕНЕРАЛА ВЛАДИМИРА ЛАЗАРЕВИЋА: Иако је свака прогноза неизвесна, у сигурним је рукама

Printskrin TV Pink

- Pregledalo ga je nekoliko specijalista. Sutra se nastavljaju dijagnostički protokoli i terapija. Otac je svestan i možda malo uplašen zbog svega što mu se izdešavalo proteklih 24 časa. Ohrabrujem ga da je u sigurnim rukama - kaže Milan koji je jedan od najobih domaćih specijalista transfuziologije i hematomije.

Najmlađi od trojice Lazinih sinova bukvalno je svom ocu spasio život jer je u trenutku kada su krenuli simptomi bio s njim u kući u Nišu.

- Srećom bio sam s njim i odmah prepoznao simptome jer je počeo da se žali da ga guši. Odmah sam ga odveo u niški UKC gde mu je urađen skener. Međutim, tehnički snimak nije lepo uspeo. Bez obzira na to što nisam imao potvrdu sa skenera da je reč o emboliji dao sam mu terapiju za akutnu trombozu i otišli smo u hitnu službu na VMA. Tamo je na skeneru potvrđeno ono čega sam se i plašio - embolija pluća - priseća je Milan kobnih trenutaka u kojima je ipak sačuvao prisebnost i uspeo da pomogne svom ocu.

Inače, general Lazarević je pre godinu dana preživeo moždani udar. I tada kao i sada cela Srbija je bila uz generala koji je zbog toga što je služio domovini prošao golgotu Haškog suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...