PATRIJARH PORFIRIJE BOGOSLUŽIO U VELIKOJ SVETINJI: Poglavar SPC predvodio liturgiju u manastiru Svetog Save u Libertivilu (FOTO)

Novosti online

01. 02. 2023. u 21:47

PATRIJARH srpski Porfirije predvodio je danas svetu arhijerejsku Liturgiju u manastiru Svetog Save u Libertivilu u SAD.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ БОГОСЛУЖИО У ВЕЛИКОЈ СВЕТИЊИ: Поглавар СПЦ предводио литургију у манастиру Светог Саве у Либертивилу (ФОТО)

Foto: SPC

Sasluživali su protojerej-stavrofor Velibor Džomić, protojerej Dobrivoje Milunović, jereji Miloš Živković i Aleksandar Petrović i protođakon Dragan Radić, u prisustvu episkopa kanadskog Mitrofana, novogračaničko-srednjezapadnoameričkog Longina i buenosajreskog i južno-centralnoameričkog Kirila, saopšteno je iz SPC.

Pojali su studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakuluteta u Libertivilu. Nakon svete liturgije patrijarh je služio moleban pred moštima Svetog Mardarija Libertivilskog.

Tom prilikom, patrijarh Porfirije je pozdravio verni narod i naglasio:

- Braćo i sestre, neka Bog dâ da se molitvama Svetog Mardarija razbukta vera pravoslavna, kao što smo i pročitali u ovoj molitvi, u srcima vašim. Vera je ono što osmišljava naš život i vera je ono što nas vodi punoći, a Sveti Mardarije je svojim životom pokazao kako i na koji način da verujemo u Boga. To ne zavisi ni od vremena u kojem živimo, niti od prostora u kojem živimo. Svi ljudi svih vremena pozvani su na jedno, a to je da budu sveti. Neka bi Gospod dao da molitvama Svetog Mardarija i svih svetitelja iz roda našega i svih svetih Crkve Pravoslavne i mi idemo putem Jevanđelja, a to znači putem svetosti, putem ljubavi. U toj reči, pak, sadržano je sve. Tamo gde je ljubav – tu je Gospod! Tamo gde je Gospod – tu je i ljubav među vama i zajednica među nama! - poručio je patrijarh Porfirije.

BONUS VIDEO: OVAKO JE PRVI PUT OSLOBOĐEN KRUŠEVAC - Srbi su sa Rusima pobedili Turke na Varvarinskom polju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili