OVO JE ŽENA KOJA JE UMRLA U AVIONU: Porodični prijatelj ispričao detalje drame koja je potresla Srbiju

E. V. N.

02. 02. 2023. u 08:00

VRLO brzo pošto je avion "Er Srbije" poleteo iz Kelna ka Nišu u letelici je nastala prava drama.

ОВО ЈЕ ЖЕНА КОЈА ЈЕ УМРЛА У АВИОНУ: Породични пријатељ испричао детаље драме која је потресла Србију

Đulijana Ramanović, Foto Fejsbuk

Putnica Đulijana Ramanović (69) iz Surdulice, požalila se suprugu pored kojeg je sedela da se ne oseća dobro. Njeno stanje vrlo brzo je počelo da se pogoršava. U pomoć su priskočile stjuardese i pojedini putnici. Pošto ženi nije bilo bolje, zatraženo je prinudno sletanje na beogradski aerodrom, ali je Đulijana preminula u avionu, pre nego što je pilot prizemljio letelicu.

Inače, među žiteljima Surdulice poznata kao Đula, ova žena vraćala se sa suprugom Predragom iz Nemačke, gde su provodili praznike sa sinom Dejanom, snahom i unucima.

- Trebalo je da doputuju sledećeg utorka u Surdulicu iz nemačkog grada Ahena, gde su proslavili praznike sa porodicom. U nedelju je Đuli pozlilo, išli su kod doktora, ona je počela da pljuje krv. Doktor joj je dao neke lekove i rekao da navodno nije ništa strašno, jer je ona dugogodišnji astmatičar - priča porodični prijatelj Aleksandar Cvetanović.

Međutim, lekovi su izgleda imali kontraefekat. Zato su odmah, bez obzira na to što su imali povratne karte, kupili nove iz Esena za Niš. Mesta na ranijim letovima nije bilo.

- Čuo sam se sa njenim suprugom, jer je trebalo da ih čekamo na niškom aerodromu - priča njihov prijatelj, vidno potresen.

Ispričali su mu, kaže, da je ženi pozlilo, te da su otišli do toaleta, ona, suprug i stjuardesa. Đula je počela opet da povraća krv, a onda se onesvestila. U avionu nisu uspeli da je osveste, pa je pilot zatražio prinudno sletanje. Odmah po izlasku ih je čekala lekarska ekipa, ali ženi nije bilo spasa.

Đulijana Ramanović, Foto Fejsbuk

Tekst potpisa

Porodični prijatelj kaže da je pre dve nedelje bio poslovno u Nemačkoj i da ih je tada sve video. Đula je, priča, bila presrećna, jer je nakon tri godine ponovo sa unucima i nije delovala bolesno.

- Poziv sa Aerodroma "Nikola Tesla" dobili smo oko 22.24 - kaže dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći.

- Ekipa je odmah krenula put Surčina, pokušali su reanimaciju putnice, ali, nažalost, mogli su vrlo brzo samo da konstatuju smrt. Pre nas kolege iz ambulante koja se nalazi na samom aerodromu su pokušale da pomognu ženi.

Telo preminule po nalogu nadležnog tužilaštva prevezeno je na Institut za sudsku medicinu kako bi se obdukcijom utvrdio tačan uzrok smrti. O slučaju je obavešten zamenik iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je i naredio obdukciju tela.

Pretpostavlja se da je došlo do srčanog zastoja koji može da bude posledica mnogih bolesti.

SAHRANA SUTRA

PRIJATELj porodice Ramanović iz Surdulice navodi da je njegova sestra nakon brojnih papiroloških procedura sinoć sačekala supruga preminule Đulijane, Predraga, na aerodromu. Danas će preuzeti telo nesrećne žene, koja će biti sahranjena sutra na Romskom groblju u Surdulici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas