TRADICIONALNA AKCIJA: Crveni krst Beograd ispratio grupu učenika iz pet beogradskih škola na Divčibare (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

30. 01. 2023. u 13:48

CRVENI krst Beograd danas je ispratio grupu učenika iz pet beogradskih škola koji će u periodu od od 30. januara do 4. februara 2023. godine boraviti u hotelu „Maljen".

ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА: Црвени крст Београд испратио групу ученика из пет београдских школа на Дивчибаре (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Crveni krst Beograd

Grupa od 93 dece i pratilaca (nastavnici, medicinske sestre, volonteri Crvenog krsta i lekar) boraviće u prirodi i imaće mogućnost da se upoznaju sa aktivnostima Crvenog krsta zahvaljujući angažovanju mladih volontera koji će sa njima biti na Divčibarama.

Deca koja se danas upućuju na Divčibare u prethodnom periodu nisu posredstvom Crvenog krsta Beograd išla na oporavak, a u ovoj grupi pažnju smo usmerili na učenike iz pet beogradskih škola u kojima se školuju deca sa smetnjama u razvoju.

 U 2022. godini jsu na letnji oporavak u tri smene upućena ukupno 182 učenika nižih razreda osnovne škole koji su ispunjavali zahtevane kriterijume: deca iz socijalno-ugroženih porodica, deca samohranih roditelja, deca koja u domaćinstvu imaju teško obolelog ili invalidnog člana. Deca su boravila sedam dana u objektu Crvenog krsta Aleksandrovac na Goču, a o njima su brinuli vaspitači, volonteri i lekar.

Bitno je pomenuti i to da Crveni krst Beograd tradicionalno organizuje Program oporavka za socijalno-ugroženu decu i decu sa smetnjama u razvoju i decu sa invaliditetom. Od 2009. godine program se realizuje uz podršku Grada Beograda i JKP „Infostan tehnologije" na taj način što se uz uplatnicu ovog preduzeća insertuje i uplatnica Crvenog krsta Beograd sa pozivom za podršku u realizaciji programa koji je namenjen našim najmlađim sugrađanima. U 2022. godini uplatnica je upućena na 800.000 adresa, a podršku u realizaciji dalo je 5.018 građana i pravnih lica sa ukupno uplaćenim iznosom od 2.917.516,75 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024