"ČUVA DUŠU STAROG SRPSKOG OGNJIŠTA" Vučić objavio fotografiju domaćinstva iz sela Topli Do - "Da nas greje u ove zimske dane" (FOTO)

Novosti onlajn

28. 01. 2023. u 09:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je fotografiju sela Topli Do autora Gorana Stamenkovića novog godišnjeg konkursa „Najlepše domaćinstvo Srbije".

ЧУВА ДУШУ СТАРОГ СРПСКОГ ОГЊИШТА Вучић објавио фотографију домаћинства из села Топли До - Да нас греје у ове зимске дане (ФОТО)

Foto: Tanjug

- Panj umesto stola, cigla kao polica, šerpa je saksija, a flaša čuvar pelcera. Kafa je skuvana, a goste čeka najlepše mesto, pored hrizanteme. Spretne ruke domaćice, tek za trenutak smirene u krilu, sela je da nas pozdravi, uz osmeh dobrodošlice, ponosna na svoju okućnicu.

Za selo Topli Do kažu da leži u srcu Stare planinine i čuva dušu starog srpskog ognjišta. Zahvaljujemo se na gostoprimstvu, ponećemo i ovu sliku Srbije u nama, da nas greje u ove zimske dane.

A sledeća stanica u našem obilasku najlepših domaćinstva Srbije možda bude baš vaša kapija! - napisano je u objavi na Instgaram profilu "Budućnost Srbije AV". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (289)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...