SNEG NAPRAVIO SAOBRAĆAJNI KOLAPS PO BEOGRADU: Na ulicama kolone vozila, automobili se jedva pomerali

Novosti online

26. 01. 2023. u 18:46

SNEG koji je ovog popodneva prekrio beogradske ulice izazvao je kolaps u saobraćaju i velike gužve širom grada, zbog čega su automobili na brojnim saobraćajnicama bukvalno "načičkani" jedni drugima na branike.

СНЕГ НАПРАВИО САОБРАЋАЈНИ КОЛАПС ПО БЕОГРАДУ: На улицама колоне возила, аутомобили се једва померали

Foto: Printskrin/Naksi

Kolone su počele da se formiraju nešto pre popodnevnog špica, te se savetuje da se vozači naoružaju strpljenjem.

- Kao i svakoga dana u ovo doba, na mostu Gazela formirala se dugačka kolona vozila u pravcu ka gradu, a automobili doslovno mile - kažu za "Blic" iz Beogradskog taksija.

Takođe je i veliki broj vozila registrovan na Pančevačkom mostu. Kolona vozila formirala se u pravcu ka Kotežu, dok se nešto duža kolona formirala u pravcu ka gradu.

Ništa bolja situacija nije ni na Mostu na Adi. U pravcu ka Banovom brdu zabeležena je velika frekvencija vozila i saobraćaj se usporeno odvija.

Za razliku od Gazele, Pančevca i Mosta na Adi, na Brankovom mostu zabeleženo je manje automobila, a saobraćaj se odvija normalno u oba pravca.

Foto: Printskrin/Naksi

Takođe, saobraćaj je usporen i na Trgu Nikole Pašića zbog snežnog pokrivača koji se već uveliko formira na kolovozu. Ulice su klizave, te su se gužve stvorile u oba pravca.

Totalni kolaps je i u Bulevaru oslobođenja, te su "naelektrisani" vozači koji su čekali i više od 10 minuta u kolonama počeli da trube. S obzirom na to da su gužve u ovom delu grada trenutno neizbežne, a vozači žure kućama nakon posla, razloga za nervozu ima.

Iako je u celom gradu trenutno kolaps zbog snega i popodnevnog špica, na Autokomandi se automobili najnormalnije kreću, bez većih zadržavanja u oba smera.

Podsetimo, Javno preduzeće Putevi Srbije, apelovalo je juče da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer, kako je juče upozorio Republički hidrometeorološki zavod, od danas do subote na području Srbije očekuje sneg.

Foto: Printskrin/Naksi

Kako su naveli, u višim predelima očekuje se oko 15 centimetara snega.

- Vozačima savetujemo da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu - ističe se u saopštenju Puteva Srbije.

BONUS VIDEO: KOMŠINICA O UŽASU NA BEŽANIJI: "Kažu da je u pitanju dvostruko ubistvo"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja