POSLOVI ZA 650 LJUDI: Novi Sad nastavlja da sprovodi aktivnu politiku zapošljavanja

Z. G.

27. 01. 2023. u 08:20

RADI ostvarivanja ovogodišnjih programa zapošljavanja na teritoriji Grada Novog Sada, kojima će biti obuhvaćeno više od 650 osoba, u budžetu je predviđen rekordni iznos veći od 203 miliona dinara, precizirano je u juče usvojenom planu za 2023. godinu.

ПОСЛОВИ ЗА 650 ЉУДИ: Нови Сад наставља да спроводи активну политику запошљавања

Foto: Pres služba Grada

Akcionim planom, kao osnovnim dokumentom za sprovođenje aktivne politike zapošljavanja, definisani su ciljevi i prioriteti i utvrđeni programi i mere koji će biti ostvarivani u ovoj godini radi unapređenja zapošljavanja i smanjenja nezaposlenosti, saopšteno je sa sednice gradskog Saveta za zapošljavanje.

 - Nastavili smo da povećavamo sredstva za programe zapošljavanja - izjavio je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević napominjući da se, prema urađenim analizama, skoro 80 procenata onih koji budu obuhvaćeni tim programima i posle nekoliko godina ne vraćaju na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

PROGRAMI

RADI povećanja zaposlenosti u ovoj godini biće realizovani programi pripravnika i stručne prakse, organizovani javni radovi od interesa za Grad. Predviđena je i podrška samozapošljavanju kroz subvencije za otvaranje novih radnih mesta, sajmovi zapošljavanja kao i obuke i edukacije.

Novo u ovogodišnjem programu, dodao je on, jeste da će prvi put biti omogućeno da i 15 nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom, kroz program stručne prakse, stekne prvo radno iskustvo.

Od 2012. godine, zaključno sa ovogodišnjim planom, Grad Novi Sad je izdvojio više od 1,6 milijardi dinara za programe zapošljavanja.

 

BONUS VIDEO:

Izgradnja stadiona u Leskovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati