Dvojezične državne škole sve traženije, a jedna se uskoro otvara i u Beogradu na vodi!

Promo

26. 01. 2023. u 13:40

POZNAVANjE stranih jezika danas je jedna od ključnih prednosti na tržištu rada, te ne čudi popularnost škola u kojima se nastava odvija paralelno na dva jezika.

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!

Foto: Promo

Dosadašnje iskustvo u bilingvalnim odeljenjima u Beogradu i još nekoliko gradova pokazalo je da ovakav vid nastave podstiče kreativnost, otvorenost ka drugim kulturama i otvara mnoga vrata u daljem školovanju. Zato je sjajna vest da će Beograd uskoro dobiti novu školu u kojoj će se održavati dvojezična nastava.

Iza zgrada nekadašnje Železničke stanice i Pošte na Savskom trgu, u okviru Beograda na vodi, biće sagrađena najmodernija državna škola sa sportskim terenima i bazenom, a pored nje dečiji vrtić, pa će ovaj deo grada postati još atraktivniji za porodice, nudeći vrhunske uslove za obrazovanje i kvalitetno organizovano slobodno vreme.

Na kom jeziku učiš, na tom i razmišljaš

Strani jezik se lakše uči i usvaja ukoliko dete počne da misli na tom jeziku, a mišljenje se formira tako što se jezik koristi za učenje i saznavanje. Đaci će u novoj školi od najranijeg uzrasta slušati deo predmeta na stranom jeziku, prema zvaničnom planu i programu nastave i učenja Republike Srbije. Dvojezična nastava učenicima pruža priliku da sistematski izgrade vokabular i steknu jezičke veštine kroz nauku, književnost i kulturu. Kroz najsavremeniji program nastave, učenici od početka školovanja stiču potrebne veštine koje im kasnije olakšavaju upis u slične specijalizovane gimnazije i budu spremni za polaganje međunarodno priznatih ispita koji su preduslov za stipendije i školovanje u inostranstvu.

Foto: Promo

Najmoderniji sadržaji za učenje i rekreaciju

Na prostoru od gotovo 5.000 kvadrata, škola će moći da primi 480 đaka. U prostranom dvorištu, koje sa zgradom zauzima skoro deset ari, nalaziće se sadržaji zbog kojih će se deca radovati svakom školskom danu. Pored terena za rukomet, basket i odbojku, u dvorištu će se nalaziti zeleni prostor pogodan za priredbe, takmičenja i svakodnevno druženje. U delu dvorišta uz biblioteku i izložbeni prostor nalaziće se „učionica pod vedrim nebom“. Prostor za odlaganje bicikala namenjen je svim učenicima i nastavnicima koji se opredele za ovo ekološki odgovorno i zdravo prevozno sredstvo.

Kupaći kao deo opreme

Ovo će biti jedna od malobrojnih škola u srpskoj prestonici koja će imati bazen. Pored svlačionica i standardne opreme i rekvizita, bazen će imati dodatnu opremu za decu sa posebnim potrebama, kojima će i ostatak objekta biti u potpunosti prilagođen. Roditelji znaju koliko vremena se štedi kad deca imaju sportske sadržaje u samoj školi – ne moraju da ih zbog toga razvoze do udaljenih delova grada, a kada se časovi plivanja održavaju u vreme redovne nastave, ostatak dana je na raspolaganju za igru i druženje. Pored toga, plivanje je bazični sport koji doprinosi pravilnom razvoju dece, pa je osnovcima pravo vreme da ovladaju kraul, prsnim i leđnim stilom.

Foto: Promo

Dečije pozorište i novi muzeji na par minuta od škole

Tokom prodajnog dana u BW Prodajnom centru na Sava Promenadi 3. februara, svi koji tragaju za idealnim porodičnim okruženjem moći će da izaberu novi životni prostor u 34. stambenoj zgradi Beograda na vodi – BW Thalia. Reč je o delu grada koji postaje veoma atraktivan za mlade porodice sa decom, jer će na dohvat ruke imati brojne sadržaje neophodne za obrazovanje i zabavu mališana. Pored najmodernije državne dvojezične osnovne škole i vrtića, ovde će se nalaziti Istorijski muzej Srbije, smešten u zgradi nekadašnje Železničke stanice, a obnovljena zgrada Pošte u Savskoj biće dom čak dve veoma važne institucije kulture: interaktivnog dečijeg muzeja i pozorišta „Boško Buha“. Iza zgrade nekadašnje Železničke stanice, na samo par koraka od BW Thalia, ukrštaće se i dve glavne linije budućeg metroa, pa će ova lokacija biti odlično povezana sa svim delovima grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije