ZA MESEC DANA ODOBRENO POLA MILIONA EVRA: Odobreno 39 rešenja za kupovinu stana majkama prvorođene dece

Novosti online

24. 01. 2023. u 18:27

OD 25. novembra do kraja godine, za nešto više od mesec dana nova komisija za dodelu sredstava za izgradnju i učešće u kupovini prvog stana za majke, donela je 39 rešenja i odobrila 501.262 evra, dok je od marta do kraja oktobra prošle godine, za oko sedam meseci, doneto 38 rešenja, vrednih 453.206 evra.

ЗА  МЕСЕЦ ДАНА ОДОБРЕНО ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА: Одобрено 39 решења за куповину стана мајкама прворођене деце

Foto: N. Živanović

Tokom 2022. godine u Ministarstvo za rad je primilo 295 zahteva za dobijanje subvencija za izgradnju ili kupovinu stana po osnovu rođenja deteta, a pozitivno je rešeno 77.

Odbijena su 32 zahteva, dok su ostali u fazi obrade, a u Ministarstvu navode da je razlog za odbijanje zahteva u najvećem broju slučajeva bilo to što su majke zaključile predugovore pre rođenja deteta, odnosno pre osnova za sticanje ovog prava.

Među razlozima je i činjenica da je na predmetnoj nepokretnosti za koju se podnosi zahtev bio upisan teret.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo