RASTE VODOSTAJ NA PET REKA: RHMZ izdao novo upozorenje - stižu i obilne padavine

Novosti online

23. 01. 2023. u 08:49

NA Savi kod Šapca vodostaj će se u naredna 24 časa kretati oko granice vanredne odbrane od poplava, a zatim će preći u manje opadanje, navodi se u hidrološkom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

РАСТЕ ВОДОСТАЈ НА ПЕТ РЕКА: РХМЗ издао ново упозорење - стижу и обилне падавине

Foto: G. Šljivić

Na snazi je i upozorenje na obilne padavine u južnoj i jugozapadnoj Srbiji, za danas.  

- Na području Kosova i Metohije, kao i na jugozapadu Srbije danas se očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više, a više padavina biće posle podne i uveče. U planinskim predelima mešovite padavine - kiša i sneg - stoji na sajtu RHMZ.

Republički hidrometeorološki zavod navodi da će nivoi vodostaja večeras i sutra biti u porastu i na drugim rekama.

Foto: Printskrin/ RHMZ

- Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama tokom 23/24. januara vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na Ibru sa pritokama večeras će vodostaji biti u porastu i kretaće se iznad granica odbrane od poplava. Na Tamišu kod Jaše Tomića vodostaj će biti u porastu do 25. januara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Neri kod Kusića vodostaj će biti u porastu tokom 23/24. januara i prevazići će granicu redovne odbrane od poplava - navodi se u upozorenju RHMZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)