SRBIJA U CRVENOM, VANREDNA SITUACIJA U PRIJEPOLJU I SJENICI: Vodostaji rastu - ovo su najkritičnije tačke

Tanjug

19. 01. 2023. u 07:42

ZBOG obilne kiše i izlivanja reka u Prijepolju i Sjenici proglašena je vanredna situacija, vodostaji rastu, a najkritičnije je u Bukrešu.

СРБИЈА У ЦРВЕНОМ, ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ПРИЈЕПОЉУ И СЈЕНИЦИ: Водостаји расту - ово су најкритичније тачке

Foto M. Sekulović

Iz Crne Gore stižu novi obilni dotoci, pa je na Limu podignut još jedan nasip da se zaštiti Brodarevo. Pripadnici Sektora za vanredne situacije, "Srbijavoda" i opština obezbeđuju mesta gde se tokom dana očekuje vrh poplavnog talasa, prenosi RTS.

Jaka kiša padala je tokom cele noći na teritoriji opština Sjenica i Raška i doprinela je ponovnom rastu vodostaja reka. I dalje je najkritičnije u naselju Bukreš gde je juče poplavljeno više od 40 kuća.

Pripadnici sektora za vanredne situacije i meštani dežurali su i noćas zbog mogućeg izlivanja reke ali i saniranja štete koja je nastala tokom jučerašnjeg dana. Zbog izlivanja reke Grabovice, Sjenica je proglasila vanrednu situaciju.

Raste i vodostaj Ibra u Raški. Jaka kiša doprinosi nešto težim uslovima za vožnju, a na kolovozima je na pojedinim mestima primetna veća količina vode. Raste i vodostaj Drine. Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na području Kosova i Metohije, jugoistočne i istočne Srbije, doći do intenziviranja padavina, navodi RTS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!