ZA GODINU SPASLI 34 ŽIVOTA: Pripadnici policijske jedinice za bezbednost na rekama sumirali rezultate za 2022.

Tanjug

04. 01. 2023. u 21:12

POLICIJSKI službenici Jedinice za bezbednost na rekama su tokom 2022. zapleninili više od 80 tona nafte i naftnih derivata, preko 2.100 kilograma duvana i više od 220.000 boksova cigareta, a jedan od najznačajnijih rezultata je što su na našim najvećim rekama spasli ukupno 34 života građana, rekao je za Tanjug Miloš Kostić iz ove jedinice.

ЗА ГОДИНУ СПАСЛИ 34 ЖИВОТА: Припадници полицијске јединице за безбедност на рекама сумирали резултате за 2022.

Foto Tanjug/MUP

Na glavnim plovnim putevima se već godinu dana radi na postavljanju video-nadzora, što će pomoći u otkrivanju krijumčarenja, ali i drugih krivičnih dela. Osim kontrole alkohola, u planu je da Jedinica za bezbednost na rekama uskoro počne i sa kontrolom posada brodova, ali i manjih plovila, kada je reč o korišćenju psihoaktivnih supstanci.

Kostić je ukazao da je konzumiranje alkohola u rečnom saobraćaju izuzetno rizično, naročito zato što su uslovi učešća u tom saobraćajaju daleko opasniji nego u drumskom.

- Ukoliko dođe do nekog incidenta, svakako su posledice, brodske nezgode i havarije izuzetno velike, posebno kada se tiču bezbednosti ljudi i imovine, ali i nastanka materijalne štete - naveo je Kostić.

Jedinica za bezbednost na rekama formirana je krajem 2021. godine, a pokriva oko 1.000 kilometara rečnih tokova naših najvećih reka: Dunava, Save i Tise.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna