OPOZICIJA KORISTI NESREĆU ZA PRIKUPLJANJE JEFTINIH POLITIČKIH POENA Vesić odgovorio Mariniki: Mnogo buke, malo brige i mnogo interesa!

Novosti online

26. 12. 2022. u 14:01

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da opozicija koristi nesreću koja se desila juče u Pirotu za prikupljanje jeftinih političkih poena.

ОПОЗИЦИЈА КОРИСТИ НЕСРЕЋУ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ЈЕФТИНИХ ПОЛИТИЧКИХ ПОЕНА Весић одговорио Мариники: Много буке, мало бриге и много интереса!

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vesić je stava da opozicija i njihova perjanica Marinika Tepić jasno obmanjuju javno mnjenja kada se radi o ovom pitanju.

– Kada narodna poslanica Marinika Tepić kaže da je „iskakanje vozova” postalo „svakodnevica ove vlasti” jasno je da je u pitanju obmana.

– U vreme kada je gospođa Tepić bila deo vlasti nije bilo ni normalnih puteva niti novih vozova i pruga. To ipak ne znači da nečega nije bilo na pretek. Na pretek je bilo iskakanja vozova iz šina. Iskakanje dva teretna vagona između Štrpca i Priboja dogodilo se 2011. godine, iskakanje teretnog voza kod stanice Lučice kod Brodareva dogodilo se 2008. godine, a iskakanje vagona kod Srezovca u opštini Aleksinac dogodilo se 2010. godine. Ima još primera, ali da ne nabrajam, podsetiću gospođu Tepić da je 2010. godine, baš u decembru, iz šina iskočio teretni vagon, ali i cela lokomotiva. Valjda je Marinika tada bila zauzeta vladanjem, pa nije primetila te „nevažne vesti”. Zanimljivo je da Aleksandar Vučić, koji je tada bio u opoziciji, ni za jednu od ovih nesreća nije optužio tadašnju vlast. Jer nesreće, nažalost, mogu da se dogode i događaju se u čitavom svetu, pa i u najrazvijenijim zemljama kao što su SAD ili Nemačka. Nigde na svetu osim u Srbiji opozicija ne koristi nesreće za prikupljanje jeftinih političkih poena – napisao je Vesić i dodao:

– Zanimljivo je da se povodom akcidenta u Pirotu nije oglasila nijedna ekološka nevladina organizacija. E, to govori da su većina naših „ekoloških nevladinih organizacija” političke i profiterske. Da nije tako, rekli bi nešto ili dali preporuku vlastima šta da čine zbog ekološkog akcidenta u Pirotu. Za njih događaj u Pirotu ne postoji jer njih građani ne interesuju. Njih interesuju mini-hidrocentrale i litijum pošto tu mogu da reketiraju investitore. Pa da tako izaberu protiv kog investitora će biti, a koji investitor im je prihvatljiv.

– Nema tu razlike između lažnih ekologa i Marinike. Mnogo buke, malo brige i mnogo interesa.

– I to je tako – napisao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili