NASTAVNIČKO VEĆE TEHNIČKE ŠKOLE U TRSTENIKU PONOVO ODLUČUJE: Hoće li glavni akter incidenta biti isključen iz škole ili ipak vraćen

S.BABOVIĆ

26. 12. 2022. u 08:51

NASTAVNIČKO veće Tehničke škole u Trsteniku ponovo će odlučivati o statusu M. M. (18), najstarijeg učesnika incidenta koji se dogodio 9. novembra u učionici ove škole, saznaju „Novosti”.

НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ У ТРСТЕНИКУ ПОНОВО ОДЛУЧУЈЕ: Хоће ли главни актер инцидента бити искључен из школе или ипак враћен

Foto:FB Tehnička škola Trstenik

Vaspitno-disiciplinski postupak je još uvek u toku u školi, koju M. M. nije ni napuštao, kako su „Novosti” ranije objavile, i sada se, prema nezvaničnim saznanjima, čeka okončanje pojačanog vaspitno-pedagoškog rada sa ovim đakom. Njegov status u dobroj meri zavisiće od mišljenja pedagoga i drugih stručnjaka uključenih u ceo proces.

Školski odbor usvojio je žalbu M. M. na proceduru isključenja u kojoj, prema nezvaničnim saznanjima, nije preciziran predmet žalbe u smislu konkretnog koraka tokom procesa, već je izjavljena žalba na proceduru u celosti. Kada pedagog iznese svoje mišljenje, Nastavničko veće se ponovo sastaje i odlučuje o isključenju ili povratku ovog đaka u školu, a nakon tog mišljenja, direktor donosi rešenje.

U Tehničkoj školi ponovo nisu želeli da zvanično govore na ovu temu, upućujući nas na saopštenje koje će zvanično izdati kada se ceo vaspitno-disciplinski postupak završi.

Foto:FB

Nastavničko veće je 23. novembra, osim M. M., iz škole za isključenje predložilo i N. Ž. (17), đaka koji je izmakao stolicu profesorki, dok se treći učesnik incidenta I. K.(16) ispisao dan pre zasedanja Veća. Sedam dana kasnije, direktor je usvojio predlog o isključenju, ali je i N. Ž. uložio žalbu.

Kako N. Ž. ne pohađa nastavu, usled, kako je porodica navela, zdravstvenih razloga, sa njim se nije ni obavljao pojačan pedagoški rad i njegov učenički status je još neizvesniji.

Nešto izvesniji su postupci koji se vode pred tužilaštvima. M. M. je saslušan u petak pred Osnovnim javnom tužilaštvom u Trsteniku, koje treba da odluči o eventualnom podnošenju optužnog predloga za krivično delo zlostavljanje i mučenje. 

Sledeće saslušanje u ovom slučaju zakazano je za 20. januar, dok će tri dana kasnije, pred Višim sudom u Kruševcu, biti nastavljen pripremni postupak u okviru sudske istrage pred Višim sudom u Kruševcu, gde Više javno tužilaštvo procesuira maloletne učesnike incidenta N. Ž. i I. K. (16).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio