"PANCIR S1" U PUNOM SJAJU: Pogledajte kako izgleda obuka za izvođenje protivvazduhoplovnih dejstava (FOTO)

Novosti onlajn

08. 12. 2022. u 23:57

PRIPRADNICI diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanog artiljerijsko-raketnim sistemom „pancir S1“ realizuju intenzivnu obuku za izvođenje borbenih dejstava u defanzivnoj operaciji protivvazduhoplovne odbrane.

ПАНЦИР С1 У ПУНОМ СЈАЈУ: Погледајте како изгледа обука за извођење противваздухопловних дејстава (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuka obuhvata uvežbavanje posluga za borbeni rad i osnovno tehničko održavanje ovog sistema, a realizuje se radi unapređenja sposobnosti za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.


U fokusu su taktička uvežbavanja borbenih posluga komandnog i borbenog vozila tokom kojih se usavršavaju procedure i proveravaju normirane radnje za posedanje vatrenog položaja, prevođenje sistema u različite stepene pripravnosti, popunu municijom i raketama, te efikasnost otklanjanja eventualnih zastoja i neispravnosti.

Artiljerijsko-raketni sistem za PVD „pancir S1“ jedan je od najboljih i najsavremenijih u svojoj klasi. Njegovim uvezivanjem u sistem protivvazdušne odbrane unapređeni su vatrena moć i manevarske mogućnosti 250. raketne brigade za PVD, a time i ukupne sposobnosti Vojske Srbije za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest