JEDVA ČEKAM DA ZAGRLIM SINA: Majka Nikole Nedeljkovića uhapšenog na Gazimestanu, broji dane do susreta

D. ZEČEVIĆ

06. 12. 2022. u 21:16

KAD sam čula da će mom sinu smanjiti kaznu, celo jutro sam preplakala. I zbog nepravde koja nam je naneta i zbog sreće što će uskoro biti sa nama.

ЈЕДВА ЧЕКАМ ДА ЗАГРЛИМ СИНА: Мајка Николе Недељковића ухапшеног на Газиместану, броји дане до сусрета

Slobodanka Nedeljković, Foto privatna arhiva

Samo da nam dođe živ i zdrav, da ga izgrlimo. Jedva čekamo, sestre Marija i Bojana su ga se mnogo uželele.

Ovo je danas za "Novosti" kazala Slobodanaka, majka Nikole Nedeljkovića (20), mladića uhapšenog na Vidovdan na Gazimestanu, nakon što je saznala da će njen sin za tri nedelje biti na slobodi. Naime, Apelacioni sud u Prištini odlučio je da za dva meseca umanji kaznu zatvora ovom momku iz okoline Beograda, prvobitno osuđenom na osam meseci zatvora zbog navodnog "izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti". Njegov advokat, Jovana Filipović potvrdila je za naš list da je odlukom Apelacionog suda delimično usvojena žalba pa je kazna Nedeljkoviću smanjena na šest meseci, a u nju se uračunava i vreme koje je proveo u pritvoru od 28. juna ove godine. To znači da će Nikola najkasnije do 28. decembra biti na slobodi.

Nikola Nedeljković priveden na Vidovdan, Foto D. Zečević

Njegova majka dodaje da će Nikolu iz zatvora u Mitrovici kosovska policija najverovatnije sprovesti do administrativnog prelaza Jarinje i da sa nestrpljenjem iščekuje sina.

- I drugari su ga bodrili sve vreme, čak i nepoznati ljudi su nam prilazili da pitaju za Nikolu, a znamo da su uz nas zahvaljujući medijima bili i mnogi građani Srbije - kaže Slobodanka.

Podseća i da je Nikola uhapšen dok je napuštao spomen-kompleks na Gazimestanu, gde su Srbi obeležavali Vidovdan i da, osim policajaca koji su ga priveli, nije bilo drugih svedoka.

- U zatvoru u Kosovskoj Mitrovici najpre smo ga posećivali jednom nedeljno na pola sata, a potom smo odlazili svake druge nedelje da bismo sa njim proveli ceo sat. Zato se, kada nam dođe, nećemo odvajati od njega. Zajedno ćemo provesti praznike, a Nikola će se vratiti svojim obavezama i fakultetu jer je upisao Visoku poslovnu školu smer informatike - kaže Slobodanka.

Imali smo podršku države Srbije, a posetili su nas i premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Zahvalni smo i novinarima koji su preneli priču o Nikolinom bezrazložnom hapšenju. Mnogo hvala i "Novostima" jer ste, rekla bih, pisali najrealnije o mom sinu i čitavoj situaciji - rekla nam je juče Nikolina majka Slobodanka.

VERA I POST

NIKOLA je istinski vernik. I sada, iako je u zatvoru, posti jer je u toku božićni post. Znam da ga je vera održala da ne poklekne uprkos činjenici da nedužan boravi u zatvoru - kaže nam Nikolina sestra Bojana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)