NOVO RUHO ZA ŠKOLSKI PLATO: Lepa vest za preostale Srbe u Orahovcu

V. N.

06. 12. 2022. u 07:40

U ORAHOVCU su juče počeli radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se nalaze dve srpske škole: Osnovna škola "Dositej Obradović" i Gimnazija "Orahovac".

НОВО РУХО ЗА ШКОЛСКИ ПЛАТО: Лепа вест за преостале Србе у Ораховцу

Foto: Kancelarija za KiM

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, koja finansira radove, osim popločavanja, koje će biti završeno do kraja nedelje, u planu su i obnova fasade, sređivanje ograde i postavka novog mobilijara, kao i montiranje novog koša.

- Ovo je jedina srpska škola u Orahovcu, a gimnaziju pohađaju i deca iz Velike Hoče - navodi se u saopštenju i dodaje da je zgrada nekadašnjeg Doma kulture posle rata 1999. godine preuređena u školu, a danas u ovom objektu nastavu pohađaju 43 učenika osnovne i devet učenika srednje škole.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković istakla je da će đaci zahvaljujući ovoj rekonstrukciji imati na raspolaganju i teren za sportske aktivnosti.

- Osim što će vizuelno dvorište škole izgledati mnogo lepše, rekonstrukcijom školskog platoa poboljšaće se i osigurati bezbedan pristup školskoj zgradi i učenika i vozila koja dopremaju ogrevni materijal i školsku opremu - rekla je Stojkovićeva i dodala i da su ulaganja Kancelarije za KiM u infrastrukturu posebno značajna za mlade koji žive u enklavama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju