POMOZIMO TIJANI: Mladoj mami iz Vranja potreban novac za lečenje u Rusiji

Novosti online

05. 12. 2022. u 10:05

TIJANI Stojiljković (34) iz Vranja, koja boluje od multiple skleroze, potreban je novac za dalje lečenje.

ПОМОЗИМО ТИЈАНИ: Младој мами из Врања потребан новац за лечење у Русији

Foto: Budi human

Ova mlada majka iz Vranja prvi intenzivan bol u kolenu, koji je trajao nekoliko meseci.  osetila je 2013. godine.

Iste godine uradila je detaljne preglede koji su odmah ukazali na dijagnozu (G 35 - Sclerosis Multiplex), bolest centralnog nervnog sistema gde imuni sistem napada sopstvena tkiva. Oboleli od ove bolesti mogu da izgube sposobnost samostalnog hoda ili hoda uopšte.

Tijana je nakon dijagnostikovanja bolesti dobila terapiju dostupnu u našoj zemlji i koristila je do 2016. godine, kada je lečenje prekinuto zbog trudnoće.

U toku trudnoće imala je pogoršanje bolesti i primala je pulsnu terapiju 5 dana. Nakon porođaja primila je još dve pulsne terapije, a godinu dana nakon toga još tri.

Svi ovi tretmani nisu doveli do boljitka i bolest je nastavila sa progresijom.

Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja izvodi tretmane matičnim ćelijama sa stopom uspešnosti od 95 posto kod obolelih u ovoj fazi bolesti dala je Tijani nadu da će ponovo moći da stane na svoje noge.

Porodica je dosadašnje lečenje finansirala sama i iscrpila sva sredstva pa se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi Tijana što pre nastavila sa lečenjem u inostranstvu.

Sredstva su joj potrebna za HSCT tretman, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)