NAŠI HEROJI! BEZ DVOUMLJENJA UŠLI U KUĆU U PLAMENU: Trojica novosadskih policajaca, rizikujući sopstvene, spasli čoveku život

Lj.P.

05. 12. 2022. u 09:22

DA je spasti ljudski život najuzvišenije delo dokazala su trojica novosadskih policajaca, u prošlo nedeljno veče, kada su iz kuće u plamenu na sigurno izveli već povređenog Milana Dačića (59). Pripadnici Interventne jedinice Branislav Tripić, Vladimir Trivunović i Dragan Vojinović, rizikujući sopstvene živote, videvši da gori kuća, bez trunke dileme pohitali su da priskoče u pomoć.

НАШИ ХЕРОЈИ! БЕЗ ДВОУМЉЕЊА УШЛИ У КУЋУ У ПЛАМЕНУ: Тројица новосадских полицајаца, ризикујући сопствене, спасли човеку живот

FOTO:Lj.P.

Pedesetdevetogodišnjaka sa vidnim opekotinama po licu, boreći se sa plamenom i gustim dimom, goloruki, bez ikakve zaštitne opreme, uspeli su da izvuku iz vatrene stihije koja se sve više razbuktavala. Odmah su alarmirali vatrogasce i Hitnu pomoć, kako bi se požar što pre lokalizovao, a povređenom pružila lekarska pomoć.

Na dramatičan prizor u Temerinskoj ulici, prekoputa Najlon pijace u Novom Sadu, junaci ove priče naišli su 27. novembra oko 21.30 sati, po povratku u grad iz redovne patrole.

- Najpre smo uočili dim, ali u prvi mah nismo bili sigurni odakle dolazi – prepričava nam Tripić, sa trinaestogodišnjim iskustvom u policiji, šta se dešavalo te nedeljne večeri. - Ušli smo u ulicu i videli požar u razbuktaloj fazi. Pre svega kao ljudi, a onda kao i policajci, čija je dužnost da reaguju u ovakvim situacijama, bez razmišljanja smo krenuli prema buktinji u koju se kuća pretvarala. Smatram da bi svako u takvoj situaciji pritrčao da pomogne, jer ljudski život je najvredniji.

Iako bez ikakve zaštitne opreme, nastavljajući da opisuje šta je zatim usledilo, Trivunović kazuje da su, uprkos plamenu i gustom dimu, sva trojica krenuli u kuću, čija je unutrašnjost sve više gorela.

- Nismo znali da li uopšte nekoga ima unutra, dozivali smo, ali niko nam nije odgovarao - ispričao je Trivunović, koji plavu uniformu nosi već 17 godina. - Gust, zagušujući dim se sve više obavijao oko nas, ali smo bili odlučni da ništa ne prepustimo slučaju. Kod ulaznih vrata bio je čovek, uplašen i dezorijentisan, verovatno se nagutao dima, sa potpuno izgorelom kosom, i vidljivim opekotinama. I na njegovoj odeći su bili uočljivi tragovi gorenja.

Zbog velikog plamena, temperatura je postajala sve veća, a hrabrim policajcima je laknulo kada su od povređenog pedesetdevetogodišnjaka saznali da on u toj kući živi sam, i da tu nema više nikoga. Vatrogasci su brzo stigli sa tri vozila i krenuli u borbu sa vatrenom stihijom, a Služba hitne pomoći je povređenog transportovala u Urgentni centar.

Najmlađi po policijskom stažu, ali ništa manje hrabar, Dragan Vojinović, koji je u plavoj uniformi devet godina, iako se prvi put susreo sa takvom situacijom, takođe je odreagovao profesionalno i ljudski. U pomoć je pozvao kolege iz saobraćjane patrole da regulišu saobraćaj zbog gustog dima koji se te noći širio i na put, preteći da ugrozi bezbednost učesnika u saobraćaju.

VEĆ SPASAVAO

OD herojske trojke, jedino se Trivunović i ranije našao u istoj situaciji pre tri godine, kada je sa kolegama iz Interventne jedinice, Draganom Rašetom, Bojanom Jovanovićem i Aleksandrom Simićem, spasavao stanare iz zgrade u Ulici Slobodana Bajića 26 u Novom Sadu, u kojoj je izbio požar. Trčeći uz stepenice, ljudima su lupali na vrata i zvonili, upozoravajući ih da što pre izađu napolje.

U jednom momentu kada se činilo da su svi na sigurnom, čuli su da iz stana na četvrtom spratu nisu izašle majka i četvorogodišnja ćerka. Trivunović se sa kolegom Jovanovićem, najbrže što je mogao vratio po njih dve i izveli su ih na bezbedno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati