HARMONIKA GREJE DUŠU: Nenad Ibrahimović osvaja priznanja

J. Bekić

04. 12. 2022. u 07:45

NENAD Coki Ibrahimović (51) iz Gakova, kod Sombora, zaljubljenik u harmoniku, nedavno je na amaterskom Festivalu pevača, instrumentalista i folklora, koji je održan u Beloj Crkvi, osvojio prvu nagradu "Zlatni prsten Srbije" (stariji seniori).

ХАРМОНИКА ГРЕЈЕ ДУШУ: Ненад Ибрахимовић осваја признања

Foto Privatna arhiva

Ibrahimović je dugogodišnji učesnik ove manifestacije i već punu deceniju osvaja jedno od prva tri mesta, pa je ove godine dobio i posebno priznanje za desetogodišnje učešće, kao nagradu publike.

Na festivalu je odsvirao tri kola - "Balkanska fantazija", "Zmija" i "Sevdah". On je nedavno obeležio tri decenije sviranja harmonike i 20 godina uspešne karijere. Po sviranju i nastupima gotovo da ga svi znaju, ne samo Bačkoj i Vojvodini, već i širom Srbije.

- Počeo sam da sviram sa nepunih 18 godina. Hteo sam i kao dete da učim, ali se nisu bili stekli uslovi za to. Posebno sam voleo Kemišovu svirku. On me je fascinirao 1981/1982. godine kad je već snimio kola. Desilo se sasvim slučajno da sam u Robnoj kući u Somboru kupio prvu kasetu i to Tome Zdravkovića i Branimira Đokića. Ni slutio nisam da ću kod njega započeti svoje obrazovanje - ponosno kaže Ibrahimović.

Ibrahimović sa nagradama, Foto J. Bekić

Kod Đokića je učio tri i po godine i tu se rodila ljubav prema takmičenjima. U Muzičkoj školi "Aco Krnjevac" proveo je tri godine, a u školi "Predrag Stojković Srbijanac" šest.

Nenad ističe da su za uspeh pored talenta, potrebni upornost i jaka volja, ali pre svega ljubav. Harmonika smiruje dušu, sve pokreće u pozitivno, a pesme koje su lepe pravo zadovoljstvo za izvođenje - priča naš sagovornik.

Na takmičenjima je 72 puta bio prvi, a zauzeo je i treća mesta. On dodaje da mu je želja da na mlađe naraštaje prenese svoje znanje, te da bi voleo da mu sviranje bude poziv.

PISANjE I NASTUPI

PORED kola "Somborka" napisao sam i "Nenadov merak", "Svetosavko kolo", "Med", "Đurđevdanska igra", "Moravac", "Dijamantsko kolo" i "Zlatni prsti". Brojna su gostovanja na lokalnim televizijama, "Somborskom letu", a tu je i gostovanje u "Bravo šou" 2007, zatim učestvovanje na audiciji "Zvezde Granda" 2010. i "Ja sam talenat" u "Amidži šou", gde sam se od 4.000 takmičara plasirao među prvih 80 - kaže Ibrahimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri