PRAZNE KLUPE U NEKOLIKO ŠKOLA: Ružić poručio - Vršnjačko nasilje ne može da se reši štrajkom

Tanjug

01. 12. 2022. u 12:23

NASTAVA u pojedinim školama u Srbiji danas nije počela, dok je u nekima skraćena zbog nezadovoljstva prosvetnih radnika koji traže da se zaustavi nasilje, a ministar prosvete Branko Ružić naveo je da vršnjačko nasilje nije u dramatičnom porastu kao i da ne može da se reši samo štrajkom.

ПРАЗНЕ КЛУПЕ У НЕКОЛИКО ШКОЛА: Ружић поручио - Вршњачко насиље не може да се реши штрајком

Foto Tanjug

On je danas za TV Hepi rekao da obustava rada, koju su najavili neki sindikati prosvetnih radnika, nije način da se problem reši. 

Vršnjačko nasilje je, kako je naglasio, društveni problem, a ne problem jednog ministarstva i ono ne može da se reši štrajkom.

Prema njegovim rečima, problem mora da se rešava prevencijom, a ne sankcijama. 

Naveo je i da je po statističkim podacima, 2019. godine zabeleženo 810 slučajeva vršnjačkog nasilja, 2020. kada je nastava bila onlajn oko 400, 2021. godine oko 700, a u ovoj 286 slučajeva.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković rekla je za Tanjug da je prema podacima koje imaju, nastava potpuno obustavljena u Kruševcu, Čačku i Ivanjici.

Neki sindikati prosvetnih radnika organizuju danas protest u više gradova pod nazivom „Stop nasilju u školama“, a posle nekoliko incidenata u školama koji su se dogodili u poslednje vreme, u znak solidarnosti sa prosvetnim radnicima koji su žrtve nasilja, a posebno sa nastavnicom engleskog iz Trstenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)