MENJAJUĆI SEBE MENJAMO SVET: Predavanje Gorana Vučetića iz Mozzarta privuklo brojne učesnike na PMI konferenciji u Novom Sadu

Novosti online

01. 12. 2022. u 10:00

Konfliktne situacije stvaraju probleme ali ako znamo prave alate možemo ih rešiti ili, još bolje, sprečiti da do njih uopšte dođe. Različiti tipovi ličnosti, pozicija, stanovište, interesi, stavovi, socijalne, društvene, etničke i kulturne razlike samo su neki od uzroka nastajanja konflikata. Odgovor na pitanje kako prepoznati konfliktnu situaciju i sprečiti je na vreme dao je Goran Vučetić, direktor Direkcije poslovnih procesa u kompaniji Mozzart, na PMI Project Academic konferenciji na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

МЕЊАЈУЋИ СЕБЕ МЕЊАМО СВЕТ: Предавање Горана Вучетића из Mozzarta привукло бројне учеснике на ПМИ конференцији у Новом Саду

Foto: Goran Vučetić

Na putu rešavanja konflikta, kako je Goran istakao, često se nalaze različite prepreke - strah od interpersonalnog konflikta, nespremnost da priznamo da imamo konflikt sa nekom osobom, uverenje da drugi snose krivicu za konflikt, ubeđenje da se sagovornik neće promeniti, čak i ako mi pokušamo da poboljšamo situaciju a veoma često i ubeđenje da će se konflikt rešiti sam od sebe.

Foto: Goran Vučetić

„Upravljanje konfliktima nije sanacija problema, već preventiva. U svakoj komunikaciji moramo da razumemo da nismo svi isti i da pokušamo da se prilagodimo situaciji, jer menjajući sebe menjamo svet” istakao je Goran tokom predavanja i dodao da dobri ljudi u lošim situacijama ulaze u konflikte.

Kroz jasnu matricu karakteristika ponašanja po DISC modelu, Goran je objasnio strahove i motivacije četiri tipa ličnosti - dominance, influence, steadiness i compliance. Dodao je i da su najlepši dijamanti u najvećem mulju ali da bi do njih došli moramo dobro da isprljamo ruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TRAŽITE IDEALAN VRTIĆ ZA DETE? Imamo rešenje za Vas!